Akersposten

Kom med flere forslag til 17.mai-feiringen!

17.MAI-DUGNAD: Pia Farstad von Hall er leder av 17.mai-komiteen og vil at vi skal komme med forslag til feiring av grunnlovsdagen. Foto: Vidar Bakken

Nå er det siste innsats for å komme med gode forslag til årets 17. mai-feiring.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2020 kl 20:46

OSLO: Leder av 17. mai-komiteen, Pia Farstad von Hall, vil fortsatt ha flere forslag som kan inspirere komiteen i arbeidet med en utradisjonell grunnlovsfeiring. Det var blant annet ikke uventet at barnetoget ble avlyst og nå må kreative krefter i sving. Feiring med god korana-avstand er viktig i denne dagen. Forslagene sendes til post@akersposten.no eller på Akersposten på Facebook.

Les saken: Hvordan skal vi feire 17. mai?

Fristen til å komme med forslag er satt til 19. april og her er noen av forslagene som har kommet til Akersposten så langt:

  • Lag et morsomt potetløp for hele familien i leiligheten, huset eller hagen. Ta fram det gamle ringspillet eller pilkast.
  • Ta på penklærne hjemme for å gjøre det til en ekstra høytidelig anledning!
  • Det er viktig denne dagen å ringe de eldste blant oss om de er hjemme eller på sykehjem. Grunnlovsdagen betyr mye og særlig for de som har levd en stund. De blir glade for ekstra oppmerksomhet denne dagen. Hva med blomster?
  • Det lønner seg å planlegge leker på forhånd som involverer både barn og voksne med morsomme premier. Kanskje kommunen kan gjøre en konkurranse på nettet for forskjellige aldersklasser.
  • Send reprise på 17. mai fra i fjor. Masse fra Oslo på NRKs sending. Barna er sikkert spent på å se seg selv i toget, og det gir god stemning.
  • Det må være lov å besøke og snakke med sine nærmeste, om det er foreldre eller besteforeldre på denne dagen. Det er bare å holde riktig avstand.
  • Is og pølser. Lat som dere er ute og lag til hjemme hvor mor eller far er en litt morsom selger, som tuller og tøyser. Mange gøyale leker må være med.
  • Pass på å ha masse flagg både inne og ute!
  • Vi heiser flagget og toger rundt i huset, hører korpsmusikk og spiser is hjemme. Og så gleder vi oss til neste år!
  • Hva med om alle som kan, samtidig klokken 12.00 – 17. mai, går til vinduet, ut på balkong, terrasse, plen eller gate (med god avstand) og spiller (de som har instrumenter) og synger (uansett sangstemme) «Ja vi elsker». Det kan skape stemning.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...