ANNONSE
Annonse

Knut har funnet sine reddende engler

Knut Eklund er takknemlig for all hjelp han har fått etter hjerteinfarktet, ikke minst for at mange av Akerspostens lesere har engasjert seg. Her et bilde sammen med stoltheten sin, Mustangen. Foto: Privat

Da Knut Eklund og familien hans ønsket å finne hvem som hjalp ham i de kritiske minuttene da han segnet om med hjerteinfarkt, trådte Akerspostens lesere virkelig til.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2016 kl 08:42

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER/MAKRELLBEKKEN: Det var mandag 28. november Knut Eklund (70) fra Makrellbekken brått fikk hjerteproblemer og falt sammen på rullebåndet mellom H&M og Juvelen på CC Vest. Det viste seg at det var et alvorlig hjerteinfarkt som var årsaken, og det var så dramatisk at en hjertestarter måtte tas i bruk.

LES OGSÅ: Hvem var englene som hjalp Knut?

Stort hell i uhell

Midt i dramatikken hadde Eklund virkelig hellet med seg, ettersom det var en sykepleier like ved ham på rullebåndet. Flere av de som kom til og bidro med livsviktig assistanse, var også helsepersonell, så da ambulansen kom, og Eklund gradvis kom til bevissthet, hadde han fått best mulig hjelp i de kritiske minuttene.

Knut Eklund og kona Vivi Augustson Eklund. Foto: Privat


– Det siste jeg husker var at jeg måtte prøve å falle ned på siden og ikke brekke noe. Det neste jeg husker, var ambulansefolkene, sier hovedpersonen selv, som forteller at han fremdeles er øm i ribbeina.

Fra CC Vest gikk turen rett til Ullevål sykehus, der han ble operert, og så ble det noen dager på Diakonhjemmet. Søndag var han hjemme igjen, og i dag står det etter forholdene bra til med pasienten.

Fantastisk innsats fra Akerspostens lesere

Siden dette skjedde, har Eklund pratet med sine nærmeste om at det hadde vært fint å finne ut hvem det var som hjalp ham, og derfor skrev datteren Gry Eklund Strat en e-post til Akersposten for å få ut budskapet.

Far og datter, Knut Eklund og Gry Eklund Strat, dagen før infarktet.


– Jeg tenkte først at jeg bare skulle skrive om dette på min Facebook-side, men så tenkte jeg på Akersposten og sende en mail. Jeg så ikke for meg at dette skulle bli en så stor sak, sier datteren.

For en stor sak ble det! I løpet av mandagen var etterlysningen av Knuts «reddende engler» lest av nærmere 20.000 mennesker, og det var mye på grunn av Akerspostens lesere, som delte villig vekk på Facebook, slik at flest mulig skulle få med seg budskapet.

– Det ble et helt utrolig stort engasjement. Jeg var ikke forberedt på dette, sier hun til Akersposten.no. Hun vil samtidig også takke CC Vest for at de også bidro sterkt til å spre budskapet. Nettportalen Sol.no hjalp også til med å spre budskapet mandag.

Leserne til Akersposten hjalp altså til, tipset avisen om hvem som var der – eller hvem som eventuelt kunne vite hvem som var der. Etter hvert viste det seg at det var flere involverte, og nå sitter familien med navn på i hvert fall fire personer som var direkte deltakende.

– Gjorde min plikt

Sykepleieren som kom til, jobber til daglig ved Diakonhjemmet. Hun har sendt en e-post til Akersposten, der hun forteller at hun var ved rullebåndet den dagen Eklund falt om.

– Jeg ble rørt og svært takknemlig da jeg fikk se bildet i avisen, skriver sykepleieren, som ber om at vi ikke tar med navnet hennes i artikkelen.

– Jeg er sykepleier og gjorde kun min plikt, understreker hun og sier at hun syns det er raust av dem å bry seg om hvem hjelperne var.

– Vi var alle veldig heldige denne dagen, sier sykepleieren.

Ønsker møte

Nå når rekonvalesent Eklund er på vei tilbake i form, forteller han at han gjerne skulle fått møte noen av de som hjalp ham på CC Vest. Og han vil også gjerne takke alle de som hjalp til med å spre Akerspostens artikkel om at de lurte på hvem hjelperne var.

– Jeg har også skjønt at Facebook kan brukes til noe positivt, smiler han.

LES OGSÅ: Hvem var englene som hjalp Knut?

LES OGSÅ: Vil fortette rundt Smestad t-banestasjon inntil 100 meter

Neste stasjon: Tryvann

Aktivitetsskolen på Lilleaker samlet penger til hjemløs julefeiring

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse