Akersposten

Klart for handlegate under Røa torg

BLIR NYTT: Samfunnshus Vest skal bestå, men ellers står området ved og på Røa torg foran store endringer når Røa Centrum AS nå har fått godkjent drøyt 17.000 nye kvadrater. Det gule bygget ved torget skal rives. Arkivfoto: Fredrik Eckhoff

Røa torg skal utvikles som knutepunkt og møteplass, og det blir både boliger, lokaler til handlegate under bakken og kulturlokaler.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2016 kl 17:07

RØA: Bystyret har godkjent et samlet areal bruksareal (BRA) for en ny bebyggelse på inntil 17.150 kvadratmeter, der næringsdelen maksimalt kan være på 13.850 kvadratmeter, hvorav forretningene kan utgjøre 8.400 kvadratmeter. Dette skriver nettstedet NE Nyheter mandag.

Handel, boliger og kultur

I mange år har Røa Centrum AS, eid av flere aksjonærer, og Samfunnshus Vest SA, jobbet med planforslaget som nå altså er godkjent.

Området har et samlet areal på 8,6 mål. Arealet er del av en større reguleringsplan for Røa sentrum, og nå vil man utvikle Røa Torg til knutepunkt med handelsområde, tjenesteyting, kulturaktiviteter og flere nye boliger, skriver NE Nyheter.

Større samfunnshus

En del av planen er at Samfunnshus Vest kan utvides og påbygges med to inntrukne etasjer. Boligdelen kan bli på opptil 7.000 kvadratmeter.

Det gule bygget som i dag inneholder blant annet Røa bok og leker, vil bli revet.

Planforslaget er utarbeidet av LPO Arkitekter AS på vegne av Røa Centrum AS.

Akersposten.no kommer snart med mer om nye Røa torg!

Les saken på NE Nyheter her.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Sjekk når din vei skal ryddes

Høyhus skal femdoble folketallet på sentrale Skøyen

Mener disse husene aldri skulle vært tillatt

Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

– Vips, så var sykkelen borte!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...