Akersposten

Kjøpesentre stenges delvis, vinmonopol stenges – barneidrett stanses

Helseminister Bent Høie. Foto: Berit Roald / NTB

Det innføres strenge smitteverntiltak i Oslo og alle andre nabokommuner til Nordre Follo.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2021 kl 11:14

OSLO: Alle butikker, med unntak av matbutikker, apotek og bensinstasjoner, stenges fra klokken 12 lørdag, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

Tiltakene gjelder i første omgang til 31. januar.

Et ukontrollert utbrudd av den britiske virusvarianten førte til at Nordre Follo fredag stengte ned kommunen. Kun butikker som selger nødvendige varer får holde åpent. Skoler og barnehager ble stengt fram til onsdag.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, og vi må gjøre det vi kan for å stanse utbruddet. Det er høy mobilitet i området, og et stort antall pendlere fra Nordre Follo til Oslo hver dag. Dersom virusmutasjonen sprer seg i Oslo, vil det være svært vanskelig å forhindre spredning til resten av landet. Regjeringen innfører derfor kraftige tiltak i ti kommuner, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

De nye tiltakene gjelder for kommunene Enebakk, Frogn. Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, våler og Ås.

I tillegg til butikker skal også blant annet serveringssteder, treningssenter, biblioteker, museer, kinoer og andre kultur- og underholdningssteder holdes stengt.

Vinmonopol

Blant tiltakene som ble presentert av regjeringen i dag for Oslo-regionen, er også en stenging av Vinmonopolet.

– Vinmonopolet stenges også, og vil ikke holde åpent i perioden 23.01 – 31.01, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

Barneidrett

Blant tiltakene som ble presentert av regjeringen i dag for Oslo-regionen, er stans i breddeidrett for barn og voksne. I tillegg skal svømmehaller, treningssentre og andre steder hvor det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter, stenges.

Tidligere denne uken anbefalte regjeringen stans i alt seriespill i toppidretten i Norge i to uker. Det rammet hallidrettene håndball, ishockey, volleyball, basketball, curling, innebandy, futsal, i tillegg til utendørsidretten bandy. Samtidig ble det åpnet opp for at barn og unge igjen kunne trene som normalt, men den muligheten forsvinner igjen nå, i første omgang fram til månedsskiftet.

– Ikke dra til nabokommunen

– Jeg vil innstendig be alle som bor i området om å ikke reise til andre områder for å benytte seg av tilbud som er stengt i egen kommune. Alt dette gjør vi for å hindre smitte, sa Høie.

– Du kan være smittet uten å vite det. Reiser du ut, kan du bidra til det vil ønsker å unngå, nemlig at denne muterte varianten sprer seg til andre kommuner, sa han.

Strengere enn i mars

Blant tilbudene som må holdes stengt, er treningssentre, biblioteker, museer, kinoer og andre kultur- og underholdningssteder.

Også serveringssteder skal holdes stengt, men det er tillat med take away.

Allerede fredag kveld meldte Deichman at de stengte sine biblioteker i Oslo. Det er første gang siden nedstengingen i fjor vår.

– Vi innfører nå de strengeste tiltakene siden 12. mars i de ti kommunene. På noen områder går vi enda lenger enn i mars, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...