ANNONSE
Annonse
Akersposten

Kjenner du de «skjulte» badeperlene?

På Sollerud finner man en av de "skjulte" badeperlene i Klimaetatens oversikt. Neppe særlig skjult eller ukjent for mange i vår del av byen. Foto: Bymiljøetaten

To herlige badesteder i Oslo vest trekkes frem når Oslos «skjulte badeperler» presenteres.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2018 kl 11:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Det er Klimaetaten som gis Oslo-folk tipsene om hvor de kan ta turen i disse sommerlige dagene. Over hele byen, til fjords, i elver, dammer og innsjøer, ligger de der og venter på deg, og denne helgen blir det nok folksomt mange av disse stedene, uansett hvor «skjulte» de er.

Kjenner du for eksempel til Kapteinsputten i Lillomarka? Stensrudtjern ved Klemetsrud? Solvikbukta på Malmøya? Isdammen på Årvoll?

Vel, felles for disse er at du antakelig må reise et stykke for å bade. Ønsker du å besøke en av perlene som ligger nærmere vår del av byen, har Klimaetaten også med to fra Oslo vest:

Hydrostranda – Vækerø:

Like ved Hydros kontorer på Vækerø vest i Oslo, ligger en strand som ofte har plass til flere gjester. Hydrostranda er relativt enkel å komme til, da den ligger ikke langt unna E18 og trafikk-knutepunktet Lysaker med tog- og bussholdeplass.

Buss 31, 32, 140 eller 130 til Vækerø

Grinidammen – Eiksmarka

Ved Grini mølle demmes Lysakerelven opp og danner Grinidammen. Her er det et par fine badeplasser omkranset av vernet skog.

T-bane 2 til Ekraveien

Men ønsker du å utforske nye områder, kan du se hele listen her.

Nye fartshumper og fartsgrenser i Bydel Vestre Aker

Følg Akersposten på Facebook