Akersposten

Kjempemulighet for Ready

GYLLEN MULIGHET: Tor Audun Sørensen i Norges bandyforbund og Camilla Wilhelmsen (FrP) mener bystyret kan redde barnas skøytefremtid i Ready, ved å sikre kunstis på grusbanen i bakgrunnen. Foto: Vidar Bakken

Når revidert budsjett for Oslo skal behandles er nytt kunstgress på grusbanen inne, men nå er sjansen for å få utvidet kunstiskapasiteten samtidig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

GRESSBANEN: - Vi kan ikke la denne sjansen gå fra oss. Derfor har FrP i sitt alternative budsjett gått inn for å bevilge 5 millioner kroner for å få på plass kjølesystemet, når det likevel skal graves ut til ny kunstgressbane, sier Camilla Wilhelmsen, nestleder i Byutviklingskomiteen i rådhuset.

En gyllen mulighet

Utviklingssjef i Norges Bandyforbund, Tor Audun Sørensen, nikker samtykkende.

- Det er veldig viktig at Ready som er Norges største bandyklubb, får utnyttet denne gylne muligheten. En kombinert kunstis-/kunstgressbane på Gressbanen 2, har stått på prioritert liste i en årrekke. Dessverre er dette prosjektet fortsatt ikke realisert, men nå er altså sjansen her. Det skal ikke mye ekstra arbeid og økonomi til for å legge kjølerør, når det først skal anlegges kunstgress, sier Sørensen.

Maksimalt utnyttet
- Jeg er blitt oppmerksom på at kunstistilbudet på Gressbanen i dag blir maksimalt utnyttet, både av aktive og de som bruker banen når den er til fri disposisjon. Nå må vi politikere legge til rette for helårsbruk av banen med både fotball og bandy, i tråd med Readys ønsker, sier Wilhelmsen.

VENTER PÅ IS: Camilla Wilhelmsen og Tor Audun Sørensen ser for seg et bedre underlag for bandy i fremtiden. Foto: Vidar Bakken

Milde vintre ødelegger

- På grunn av de milde vintrene er det så å si ikke mulig å holde oppe baner med naturis over lengre tid. Det betyr at det blir færre isflater i Oslo. Hos Ready er kapasiteten sprengt, slik at de står i fare for å måtte si nei til barn i nærmiljøet de nærmeste årene. På lørdager og søndager når er publikumstid, kryr det av barn, unge og voksne som gleder seg over å gå på skøyter. Det er ikke plass til flere. Det at skisesongen blir kortere på grunn av snøfattige vintre, gjør også at behovet for kunstisflater blir større, sier Sørensen.

Håper på bystyret

Han peker på at kunstis og kunstgress går gått sammen.

- Grunnarbeidet for kunstis med fryserør og isolasjon gjør det relativt enkelt å bygge kunstgressbane på toppen. Maskinhus, kjøleanlegg og kompressorer er til stede, så dette vil bli et billig anlegg. Hvis vi ikke gjør dette nå, vil det kanskje gå ti år før vi får sjansen igjen. Det vil eventuelt skje når kunstgresset må skiftes ut, understreker Sørensen.

- Jeg håper bystyret vil se viktigheten av å bevilge disse midlene. Det vil bidra til at flere barn vil oppdage gleden av å være ute og gå på skøyter, samtidig som man ivaretar rekrutteringen til bandysporten, sier Wilhelmsen.

- Jeg er glad for at Wilhelmsen støtter idretten i flere sammenhenger. Det er veldig hyggelig at hun fremmer denne saken, sier Sørensen.

Hovedstyret i Ready har i en henstilling til byrådet og bystyret bedt om en tilleggsbevilgning for kunstisbane. Ready ble forøvrig kåret til Årets idrettslag i Norge i 2015.

STØRST: Ready er landets største og mestvinnende bandyklubb. Fotomontasje: Ready

Les SkjeriVest her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...