ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Kjempebra, endelig er bøyene på plass

DER JA: Fra venstre Elling Aronsen Oftedal og Per Christian Wessel i Oslo Kajakklubb sammen med Ulf Kristiansen i Oslo Roklubb gleder seg over at banen er på plass. Foto: Vidar Bakken

Nå kan roerne og kajakkfolket endelig ta i bruk banen i Bestumkilen, etter lengre ventetid.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2018 kl 12:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BESTUMKILEN: Akersposten møtte opp da entreprenøren overlot ro- og padlebanen i Bestumkilen til kommunen ved Bymiljøetaten (BYM). Det var ikke snakk om en formell åpning, men en bekreftelse på at roere og padlere nå kunne ta i bruk banen.

Nærmiljøanlegg

Elling Aronsen Oftedal og Per Christian Wessel i Oslo Kajakklubb kunne sammen med Ulf Kristiansen i Oslo Roklubb, konstatere at alle bøyene var på plass i 1000-metersbanen, med fire baner i bredden.

- Det er kjempebra. Nå er bøyene og dermed banen på plass. Vi har fått den konkurranse- og treningsbanen vi trenger. Her kan alt fra landslagsjentene og gutta trene til mange barn og unge som her får et nærmiljøanlegg. Tenk på alle dem som nå ikke trenger å sitte i en bil til Årungen i rushtiden for å trene. Nå kan de gå, sykle eller ta offentlig kommunikasjon til dette anlegget, uten å måtte bli kjørt, sier Kristiansen.

- Det har også med sikkerheten å gjøre. Nå kan de yngste få trygge rammer og kan trene i et anlegg uten å måtte tenke på og ta hensyn til båttrafikken i Bestumkilen. Det at det er kortreist betyr mye for sporten, sier Oftedal.

Wessel og Oftedal er begge norgesmestre og har flere gode internasjonale plasseringer i likhet med mange andre utøvere i Oslo Kajakklubb.

- Vi gleder oss til å ta banen i bruk, sier Wessel, som i likhet med Oftedal har trappet ned på treningen, blant annet på grunn av studier. Begge skal de likevel delta i NM.

- Roere og padlere er i god dialog. Nå kan vi sette oss sammen å bli enige om bruken av banen, sier Kristiansen, som gjerne hadde sett at bremselengden i enden av banen hadde vært litt lengre.

Overtakelse: Bestumkilens ro- og padlebane er overtatt av kommunen. Til stede: fra venstre Elling Aronsen Oftedal (OKK), Per Christian Wessel (OKK), Marius Auke (Skaaret), Øystein Grande (BYM), Kristian Wahl Østbye (BYM), Ulf Kristiansen (OR), Simen Gylseth (B&L Landskapsarkitekter), Gøran Grønseth (Viken Sjøtjeneste), Stein Anders Sundbye (Skaaret) og Siv Elisabeth Ranheim (Viken Sjøtjeneste). Foto: Vidar Bakken

Fullverdig anlegg

Representanter fra entreprenør Skaaret Landskap og underentreprenører Viken Sjøtjeneste og Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter møtte representanter for Bymiljøetaten i forbindelse med overtakelsen. Vi fikk blant annet høre hvordan bøyene var konstruert for å være anvendelige ved henholdsvis høyvann og lavvann og at alt var riktig innmålt.

- Nå er vi veldig glade for at alle bøyer er på plass, slik at vi nå har et anlegg som skaper aktivitet, sier sier Øystein Grande, seksjonsleder Idrettsanleggsprosjekter i Bymiljøetaten.

På land gjenstår en del arbeid, etter at Fylkesmannen opphevet dispensasjonene som Plan- og bygningsetaten hadde gjort fra gjeldende reguleringsplan. Det var båtopplagsforeningens advokat som klaget saken inn for Fylkesmannen. Det førte til forsinkelser og dermed ble det ikke åpning 17. mai 2018, som var målet.

Fylkesmannen opphever dispensasjoner i Bestumkilen

- Når det gjeldet å fullføre arbeidet på land, så må vi vente på den kommende områdereguleringen for Skøyen. Nå skal vi glede oss over at små og store roere og padlere kan ta i bruk et fullverdig anlegg på vann, sier Grande.

Les også:

Bestumkilen: – Jippi! sier byråden

Bestumkilen sterkt forurenset av miljøgifter fra bunnstoff fra båter

Følg Akersposten på Facebook