Akersposten

– Kjære foreldre, det er helt ok å være litt streng

«Kjære foreldre. I dag har vi fått bekreftet at det vil være fest i Sørkedalen. La mamma- og pappahjerte slå litt ekstra hardt, også denne helga,» er meldingen som går ut fra Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon fredag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2016 kl 11:51

SØRKEDALEN/OSLO VEST: Flere ganger de siste ukene har politiet, foreldre og skoler gått ut og advart om fester for videregående skoleelever i Oslo vest i Sørkedalen. Ved Persbråten videregående skole har foreldre gått sammen om å informere hverandre og alle som måtte være interessert, gjennom den åpne Facebook-siden "Engasjerte foreldre Persbråten VGS".

Politiet advarer videre:

«Vi har fått informasjon fra bekymrede foreldre som har vært på en slik fest. Bekymringene er konkret; bruk av narkotika, overstadig beruselse, hypotermi, filming av seksuell aktivitet og seksuell aktivitet som ungdommen senere angrer på. Videre at stedet er bortgjemt fra voksenøyne, og at det er minusgrader og det er helt mørkt.

Engasjerte foreldre stiller med refleksvest og lommelykt - kommer du?

Vi på Ungdomsavsnittet ønsker det beste for din ungdom, og vi er engasjert gjennom samarbeid med kommunen, skolen, foreldre og barnevern.

Vi ønsker dere en god helg – og kjære foreldre, det er «helt ok» å være litt streng og tydelig på husreglene hjemme.»

For et par uker siden uttalte politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon seg om ungdomsfestene i Sørkedalen:

– En del foreldre skjønner ikke helt dimensjonen av hva som foregår på slike fester. Det handler om sex, overstadig berusede unge, mørkt, kaldt og ingen voksne tilstede.

Nå er det altså duket for nok et slikt arrangement.

LES OGSÅ: – Sex, overstadig berusede unge, mørkt, kaldt og ingen voksne tilstede

Hold de unge unna Sørkedalen i kveld

Rektorer og foreldre advarer mot ny fest i Sørkedalen

– Vi ser ungdomsfester som er rene fylleslag

LES OGSÅ: "Rask psykisk helsehjelp" for alle

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

To tyver hoppet i Hoffselven

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...