Akersposten

– Kaster daglig ut barn og ungdom som spiller fotball

Heming-leder Einar Eide-Fredriksen. Foto: Privat

«Fotballbaner i Oslo har blitt fristed for uorganisert og ulovlig aktivitet i strid med smittevernlovgivningen.» Det skriver Oslo Idrettskrets. Hos flere av idrettslagene i Oslo vest får Akersposten bekreftet at dette er et stort problem.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2020 kl 16:42

OSLO: «Fotballbaner i Oslo har blitt fristed for uorganisert og ulovlig aktivitet i strid med smittevernlovgivningen. Anleggene er stengt etter kommunens instrukser, men like fullt er vi vitne til betydelig fotballaktivitet fra egenorganisert grupper. Idrettslag fortviler etter å ha stengt ned all aktivitet og permittert ansatte. Dessverre viser det seg at allmenn informasjon til befolkningen og klare retningslinjer fra idretten ikke hjelper.»

Slik starter Oslo Idrettskrets pressemeldingen, som er signert av generalsekretær Magne Brekke.

Han skriver videre at idrettskretsen har bedt kommunen v/Bymiljøetaten utføre «kontroll av kommunal grunn og ta grep ved urettmessig bruk. Vi oppfordrer samtidig om at både idrettslag og publikum som er vitne til aktivitet av et visst omfang varsler politiet på 02800.
Vi har oppfordret Oslopolitiet til å svinge innom fotballbaner på eget initiativ og gripe inn der de ser større ansamlinger av folk eller ser nærmest regulær fotballaktivitet. Politiet er klar over utfordringene og tar dette på alvor.»

I pressemeldingen skriver han også: «Vi er ikke ute etter å jage bort enkeltpersoner som trimmer eller de to-tre barna som leker. Problemet er ungdom og voksne som tar seg til rette og organiserer regelrett fotballaktivitet. Vi ber om hjelp til å gripe inn der det uomtvistelig drives aktivitet i strid med lovverket.»

Følg Akersposten på Facebook

Problem i vest

Også på fotballbanene i Oslo vest har dette vært et stort problem den siste uken, etter at banene ble stengt for aktivitet.

Daglig leder i Heming IL, https://akersposten.no/sport/corona-epidemien/na-ma-oslo-kommune-apne-pengesekken/19.4774

" target="_blank">Einar Eide-Fredriksen, sa til Akersposten fredag at de daglig må bortvise grupper med barn og ungdommer som spiller fotballkamper.

– Selv om vi har stengt banen, har satt og skilt og sperringer, må vi stadig kaste ut grupper med barn og ungdommer hver eneste dag. Det er mange som trekker hit, og det kan de ikke gjøre nå, sier Heming-lederen og fortsatte: – Det er ganske problematisk hvor løssluppent forhold mange har til dette.

Også på Røabanen har dette vært et problem, ifølge daglig leder Roger Bjørn Haugen.

– Vi må stadige passe på at barn og ungdommer ikke bruker banene våre. Det hjelper ikke mye at vi har satt opp sperrebånd. Disse blir fjernet, sier Haugen.

Straffbart

Brekke i Oslo Idrettskrets skriver at idrettskretsen er «svært fornøyd med hvordan våre idrettslag har tatt tak i utfordringene. De aller fleste gjør det de kan for å leve opp til myndighetenes bestemmelser. Vi skjønner at dette er krevende, men forventer at idrettslag fortsetter å gjøre det de kan for å hindre urettmessig bruk av idrettsanleggene og varsler politiet når de selv ikke er i stand til å håndheve stengte anlegg.»

«Vi minner om at brudd på smittevernlovgivningen er straffbart og kan straffes med bøter eller fengsel. Politiet har selv meldt at brudd på smittevernlovgivningen er en prioritert oppgave og riksadvokaten påpeker at saker om brudd må gis høy prioritet.»

LES OGSÅ: https://akersposten.no/sport/corona-epidemien/na-ma-oslo-kommune-apne-pengesekken/19.4774

" target="_blank">Heming-leder: – Nå må Oslo kommune åpne pengesekken

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...