ANNONSE
Annonse

«Karsten og Petra på skattejakt»

For tredje gang møter vi henholdsvis Oliver Dahl og Alba Ørbech-Nilssen som Karsten og Petra, en dynamisk liten duo.

Karsten og Petra har sommerferie og skal være med på besteforeldrenes hytte i skjærgården. Idet de leker og utforsker stranden oppdager de et spennende skrin med et skattekart! Det er duket for et aldri så lite eventyr, eller som tittelen tilsier: en skattejakt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2018 kl 09:58

ANNONSE
Annonse

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

Dette er den syvende filmen om den unge duoen Karsten og Petra, basert på bøkene skrevet av Tor Åge Bringsværd og illustrert av Anne G. Holt. Det er Aurora Gossé og Arne Lindtner Næss som står for regien. Sistnevnte har regi på samtlige filmer i serien, helt fra Karsten og Petra blir bestevenner fra 2013, til Karsten og Petra på skattejakt i 2018.

For tredje gang møter vi henholdsvis Oliver Dahl og Alba Ørbech-Nilssen som Karsten og Petra. Dette er en dynamisk liten duo. Petra fyller rollen som den litt utadvendte, og Karsten er stille og mer betenkt. De snille besteforeldrene er spilt av Ivar Nørve og Sigrun Enge. Noen andre kjente fjes dukker også opp i mindre roller. Skuespillet er jevnt over godt og bærer lite preg av den unaturlige «overvennligheten» som har en tendens til å snike seg inn i filmer som er ment for barn.

Dette er ikke en komplisert historie, men selv så nøkternt det hele er, blir det fortsatt ikke kjedelig. Det er nemlig svært koselig å være med på denne skattejakten. Uansett alder, hvem har vel ikke drømt om å finne et gammelt skattekart?

Vi befinner oss i et barnevennlig univers der kosebamser kan prate og ingen voksne på sommerferie har dårlige vaner eller bruker voksenspråk. Det nærmeste vi kommer en «voksenreferanse» er navnet på bestefars båt — hva rimer på Brahmaputra? De av oss som har sett en film eller tre før, vil nok kunne ane hvor historien går, men denne filmen er åpenbart ment for yngre barn så det er helt greit.

Man kan ane at dette ikke er et veldig omfattende filmprosjekt. Innimellom er det teknisk småpirk, men ingenting som ødelegger helheten. Karsten og Petra på skattejakt er jordnær, rolig hygge for unge barn, og de foreldrene som må være med inn i kinomørket, overlever dette helt fint.

Terningkast 4

Premiere: Fredag 10. august

Filmfrosk

LES OGSÅ: "Mission Impossible: Fallout"

ANNONSE
Annonse