ANNONSE
Annonse

Kanonspurt reddet seriepremieren

Mathilde Rivas Toft i skuddet i første seriekamp søndag kveld. Det ble til slutt 19-19. Foto: Aker Topphåndball

Fem minutter før slutt så det mørkt ut i seriepremieren for Aker Topphåndball i Njårdhallen. En kanonspurt reddet likevel et poeng!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2016 kl 10:18

ANNONSE
Annonse

MAKRELLBEKKEN: Søndag kveld debuterte den nye eliteklubben i damehåndball, Aker Topphåndball, på nest øverste nivå, 1. divisjon. Laget er et samarbeid mellom Njård og Ullern IF, og det nykomponerte laget møtte tøff motstand i et av de antatt sterkeste lagene, Fredrikstad, hjemme i Njårdhallen søndag kveld.

Vi har fått referat fra kampen fra Aker Topphåndball. Det ble en akkurat passe dramatisk start på eventyret!

Det ble en svært spennende premiere for Akers damer i 1. divisjon, her representert ved Tonje Berglie. Det var sesongåpning i Njårdhallen 11. september med nesten 300 personer på tribunen. Disse fikk se et Aker-lag som gikk rett i ledelsen mot Fredrikstad BK og som tvang motstanderen til en tidlig timeout i 1. omgang. Fredrikstad kom etter dette igang, og det ble en svært jevn kamp.

Elselin Øygaarden. Foto: Aker Topphåndball


Akerjentene har fortsatt mye å gå på, særlig i angrep, så det lover godt med uavgjort mot Fredrikstad i første kamp. Fredrikstad ledet med tre mål når det var 5 minutter igjen av kampen, og da var det nok svært mange som trodde at kampen var avgjort. Fredrikstad klarte imidlertid ikke å kontrollere sluttminuttene som Aker brukte best. Viljen til å stå løpet ut frem til fløyta går lover også bra for fortsettelsen. Utligningen kom på 7-meterskast av Katinka Haltvik, 37 sekunder før slutt. Resultatet ble 19-19.

I hver hjemmekamp i både 1. og 2. divisjon vil en jury kåre lagenes beste spillere. For Fredrikstad BK ble målvakten kåret som lagets beste, mens kåring av den første spilleren på Aker ble Amelie Ramm. Hun hadde særlig en forrykende 1. omgang.

Rundt 300 tilskuere heiet frem sitt nye favorittlag fra tribuneplass.

LES OGSÅ: Aker Topphåndball: – Vi skal opp til eksamen

- Målet på sikt er å bli et topplag i norsk håndball

Njård og Ullern satser sammen om topphåndball

Røa-damer til cupfinale etter drama på Røabanen

Usikkerhet rundt byplangrep på Skøyen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse