Akersposten

Kan redde seniorenes grøntområde

FORSVINNER: Under befaringen ble det klart at hele dette området forsvinner med snuplass. Helt til høyre i bildet byrådssekretær Daniel Rees, som har mulighet til å gjøre noe med saken. Foto: Vidar Bakken

Mange har reagert på at seniorene i Husebyhagen Seniorboliger skulle miste grøntarealet. Dette for at foresatte til barn ved Huseby skole skulle få en egen snuplass i forbindelse med kjøring til skolen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2018 kl 15:50

HUSEBY: Styret og daglig leder i Husebyhagen har gjort flere forsøk og kommet med forslag til andre løsninger, for å hindre at et for dem verdifullt grøntområde skulle forsvinne. Politikerne i Bydel Vestre Aker har reagert på tilrettelegging for biltrafikk i området, i en tid da byrådet har lansert planer for bilfrie soner rundt skolene, såkalte hjertesoner.

Les også:

Snuplassen koster millioner og kan bli skrotet i løpet av kort tid

Seniorene på Huseby lanserte «Hjertesone» før byrådet

Andre løsninger

MDGs representant i bydelsutvalget, Knut Frederik Horn, har henvendt seg til byrådet med henstilling om å komme på befaring for å se på forholdene. Torsdag kom så representanter fra byrådet og Bymiljøetaten. Det var lovlig sent, i og med at på samme tid lå et avtaledokument fra Eiendoms- og byfornyelsesetaten klar for signering, etter mer enn to års forhandlinger om overtakelse av grøntområdet.

Knut Frederik Horn og Yngvar A. Huseby (H) fra bydelsutvalget møtte sammen med tre representanter for styret i Husebyhagen Seniorsenter og daglig leder ved senteret. Fra byrådsavdeling for miljø og samferdsel møtte byrådssekretær Daniel Rees (MDG).

- Vi kommer for å høre hva beboere og lokalpolitikere har å si og eventuelt se om det finnes andre løsninger for snuplassen, sa Rees.

Krav fra FAU

Beboere og daglig leder ved seniorboligene redegjorde for et kaotisk trafikkbilde i området, som Akersposten tidligere har omtalt.

Les også: Lager snuplass i hagen til de eldre

En representant for Bymiljøetaten viste til at dette var en reguleringssak fra 1994 og som involverte fire etater i kommunen. Det var et krav fra skolens FAU om at snuplassen som ligger i rekkefølgebestemmelsene nå måtte komme på plass, slik at skolen skulle få reell brukstillatelse etter utvidelsen og at barnas sikkerhet ble ivaretatt i det kompliserte trafikkbildet i dropsonen.

Fra beboernes side har det vært pekt på at det må en holdningsendring til blant foreldrene, som i stor grad kjører barna til skolen og nettopp skaper farlige situasjoner rundt skolen.

- Trygg skolevei er viktig, men vi er ute etter en mindre inngripende løsning enn at dette grøntområdet skal forsvinne, sa Husebye.

Les også: Planlegger å ta eldres friområde for biler til skolen – Bærum gjør motsatt

Vendehammer i stedet

Bymiljøetatens representant pekte på at det her kunne være mulig å anlegge en såkalt vendehammer i stedet for fullverdig snuplass, som i mindre grad ville berøre grøntområdet. Samtidig pekte hun på at skolen i liten grad brukte etatens hjelpemiddel «Trafikkagenten», hvor skolebarn kan være med å kartlegge behov for trafikksikkerhetstiltak på skoleveien.

Daniel Rees ville ta med innspillet til byrådsavdelingen, for å se på muligheten å utrede en vendehammer i stedet for snuplass.

- Samtidig er det viktig at skole og foreldre har en holdning til dette å kjøre barna til skolen, sa Rees.

Dette punktet ville Horn og Husebye ta opp med skolens ledelse og FAU.

Les også:

Lanserer fremtidens boløsning for godt voksne

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...