Akersposten

– Kan ikke bry seg om drittsekker

– Kjemp for det du har kjært, sier Hanne Kristin Rohde. Onsdag 5. oktober blir hun å høre på Ullern kultursenter. Arkivfoto: Kristin Tufte Hage, Nab.no

– En kan ikke bry seg om drittsekker, sier forfatter og foredragsholder Hanne Kristin Rohde (54) til Akersposten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2016 kl 18:07

LILLEAKER: Mange husker henne fra politiet. Hun var i mange år leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Onsdag 5. oktober blir hun å høre på Ullern kultursenter, hvor hun skal snakke om at vi må kjempe for alt vi har kjært. Foredraget bygget på boken hun ga ut i 2015, året etter at hun sa opp jobben i politiet.

Erfaringer

– Jeg vil snakke om erfaringer, sier Rohde, som var 20 år i politiet. Arbeidsklimaet i politiet kan være tøft, slik det også er på mange andre arbeidsplasser landet rundt. Ikke få arbeidstakere kjenner på at både forslag til endringer, argumenterende motstand eller varslinger kan koste helsa.

– Skal vi være en ressurs for andre må vi som et minimum være en ressurs for oss selv, sier Hanne Kristin Rohde, og det kommer trykk i stemmen. Det er viktig at vi må slutte å snakke oss selv ned. Det er nok av andre som bidrar med akkurat det. Verdighet er viktig for hver og en av oss og et av grunnstoffene i våre liv. Dette må vi skape selv.

– Tro på seg selv

– Vi må tro på oss selv, sier Rohde. – Hver og en av oss er en ressurs.

Hun har brukt mye tid på å finne et godt og trygt ståsted, finne troen på seg selv. Rohde, som er utdannet jurist, har vært gjennom noen stormkast, men sier at en med relativt enkle grep kan finne veien fram til stedet hvor en har et godt fotfeste.

Mange husker Hanne Kristin Rohde fra når hun sto ansikt til ansikt med pressen i vanskelige voldssaker og på en enkel og grei måte redegjorde for sakene. Åpenhet og ærlighet er grunnleggende verdier.

Nå kommer hun til Ullern kultursenter og forteller. I 2010 kåret Aftenpostens lesere henne til «Årets Oslo-borger».

LES OGSÅ: – Barna våre blir topptrente til å velge feil

Lurer du på hva du skal gjøre i høstferien?

Flere nyheter på Akersposten.no:

Inntaksområdet blir endret for fem skoler i vest

Nå gir nye Joker på Røa svaret på det "alle" lurer på

Flere overfall og voldtekt i området

Røa-dynamitt i en halvtime

– Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...