ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Kan ikke bry seg om drittsekker

– Kjemp for det du har kjært, sier Hanne Kristin Rohde. Onsdag 5. oktober blir hun å høre på Ullern kultursenter. Arkivfoto: Kristin Tufte Hage, Nab.no

– En kan ikke bry seg om drittsekker, sier forfatter og foredragsholder Hanne Kristin Rohde (54) til Akersposten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2016 kl 18:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Mange husker henne fra politiet. Hun var i mange år leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Onsdag 5. oktober blir hun å høre på Ullern kultursenter, hvor hun skal snakke om at vi må kjempe for alt vi har kjært. Foredraget bygget på boken hun ga ut i 2015, året etter at hun sa opp jobben i politiet.

Erfaringer

– Jeg vil snakke om erfaringer, sier Rohde, som var 20 år i politiet. Arbeidsklimaet i politiet kan være tøft, slik det også er på mange andre arbeidsplasser landet rundt. Ikke få arbeidstakere kjenner på at både forslag til endringer, argumenterende motstand eller varslinger kan koste helsa.

– Skal vi være en ressurs for andre må vi som et minimum være en ressurs for oss selv, sier Hanne Kristin Rohde, og det kommer trykk i stemmen. Det er viktig at vi må slutte å snakke oss selv ned. Det er nok av andre som bidrar med akkurat det. Verdighet er viktig for hver og en av oss og et av grunnstoffene i våre liv. Dette må vi skape selv.

– Tro på seg selv

– Vi må tro på oss selv, sier Rohde. – Hver og en av oss er en ressurs.

Hun har brukt mye tid på å finne et godt og trygt ståsted, finne troen på seg selv. Rohde, som er utdannet jurist, har vært gjennom noen stormkast, men sier at en med relativt enkle grep kan finne veien fram til stedet hvor en har et godt fotfeste.

Mange husker Hanne Kristin Rohde fra når hun sto ansikt til ansikt med pressen i vanskelige voldssaker og på en enkel og grei måte redegjorde for sakene. Åpenhet og ærlighet er grunnleggende verdier.

Nå kommer hun til Ullern kultursenter og forteller. I 2010 kåret Aftenpostens lesere henne til «Årets Oslo-borger».

LES OGSÅ: – Barna våre blir topptrente til å velge feil

Lurer du på hva du skal gjøre i høstferien?

Flere nyheter på Akersposten.no:

Inntaksområdet blir endret for fem skoler i vest

Nå gir nye Joker på Røa svaret på det "alle" lurer på

Flere overfall og voldtekt i området

Røa-dynamitt i en halvtime

– Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!