Akersposten

– Kan godt forstå at dere har vært litt ekstra våryre

Varaordfører Kamsy Gunaratnam (Ap) fikk se et klubbhus som Oslo Golfklubb er superstolte av. Nå har klubben fått sitt etterlengtede helårsanlegg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2020 kl 10:10

BOGSTAD: Det har vært et enormt løft for golfklubben, som tirsdag feiret det nye klubbhuset som er blitt en skikkelig prikk over i’en på landets fineste golfbane.

Det gamle klubbhuset var et lappeteppe av utvidelser og påbygg fra det først sto klart i 1935. Etter hvert var det så slitent og upraktisk i bruk, at det sto mellom totalrenovasjon og riving.

Et viktig argument for å tenke helt nytt, var drømmen om å gi et helårstilbud for golf på Bogstad. Det betydde at innendørsfasilitetene måtte oppgraderes betydelig.

Det nye praktbygget, som er på tilsammen 2000 kvadratmeter fordelt på en underetasje og en førsteetasje, gir også plass til det klubben selv omtaler som «golfland». Her er det blant annet plass til styrkerom, puttingområde og seks golfsimulatorer. Dermed vil både aktive konkurransespillere og aktive mosjonister ha et sted å møtes, et sted å trene hele året.

Viktige bidrag

– Vi bidrar til å investere i gode og hensiktsmessige anlegg, sa varaordfører Kamzy Gunaratnam tirsdag, og klubbens styreleder Jens Ove Hagen var inne på nettopp dette da han skulle takke alle som har vært involvert i klubbhusprosjektet.

Den største bidragsyteren er Oslo kommune, som har bidratt med 12 millioner kroner til klubbhuset.

– Hadde vi ikke fått de pengene, hadde vi ikke fått det til, sa Hagen. Og det samme kunne han forsåvidt si om to andre store bidrag. Leif Høeghs stiftelse har gitt seks millioner kroner, i tillegg til et lån på 10 millioner kroner. Klubben har også mottatt 4,6 millioner i spillemidler til prosjektet.

I tillegg kommer en rekke mindre bidrag fra støttespillere og medlemmer.

Tilsammen har klubbhus, innbo og utstyr beløpt seg til 78 millioner kroner.

Tutta hedres

Tilstede på feiringen tirsdag, en feiring som ble tonet litt ned på grunn av korona-situasjonen, var også blant andre president i Norges Golfforbund, Egil Hatling, og klubbens største golfstjerne gjennom alle tider, Suzann Pettersen.

At klubben er stolt av «Tutta», skinner igjennom når man vandrer gjennom det nye klubbhuset. Det er satt opp et stort glassskap som skal romme noen av hennes største trofeer og andre minner fra hennes store golfkarriere. Det største møterommet bærer også hennes navn.

Blant høydepunktene i karrieren kan nevnes to major-seire og hele 436 uker inne blant de 10 beste spillerne i verden. Tutta avsluttet det hele på spektakulært vis da hun satte den siste og avgjørende putten for Europa under Solheim Cup sist høst.

Selv om hun nå har lagt køllene på hylla igjen – og foreløpig ikke har rørt dem ennå denne sesongen – er hun entusiastisk når hun snakker om det nye klubbhuset.

– Det er blitt utrolig fint. Nå er anlegget helt komplett, sier hun til Akersposten.

Her kan du bli med på en runde i det nye klubbhuset:

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...