Akersposten

- Det er mulig å differensiere mer

Carl Oscar Pedersen ber om at ungdomsskoler som Øraker skole blir holdt åpne, for å unngå hjemmskole. Foto: Fredrik Eckhoff

I Bydel Ullern er smittetrykket vesentlig mindre enn i andre deler av byen. De siste månedene har bydelen hatt minst eller nest minst smittetrykk av de 15 bydelene

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2021 kl 17:13

HOFF: Bydelslederen i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H), mener at det er mulig å differnsiere mer på bakgrunn av de lave smittetallene i bydelen. Mens Ullern har et smittetall på 225,6 per 100 000 de siste 14 dagene, så har for eksempel Bydel Stovner 1246,6 per 100 000.

- Jeg er glad for budskapet som byrådsleder Raymond Johansen kom med, at de valgte å differensiere mellom bydelene med hensyn til 5. til 7. trinn i skolen. Det er elever i de bydelene med høyest smittetrykk som må ha hjemmeskole, mens andre bydeler får skjermet grunnskoletrinnet. Samtidig mener jeg at det er mulig å differensiere mer i en bydel som Ullern, hvor smittetrykket har vært på det laveste i Oslo i en lang periode, sier Carl Oscar Pedersen.

Ungdomsskolene

Han mener at ungdomsskoletrinnet i en bydel som Ullern, også burde ha unntak fra hjemmeskole.

- Vi vet at mange ungdommer sliter med psykiske problemer i denne tiden og det er veldig viktig å åpne opp for disse der det er mulig. Våre to ungdomsskoler Øraker og Bjørnsletta bør bli unntatt fra stengekravet. Jeg opplever at barn, unge og voksne er svært lojale mot de smittevernregler som til enhver tid gjelder. Det vil også være en gulrot for disse ungdommene, når de vet at skolen deres blir holdt åpen, så lenge de fortsetter den gode trenden. Jeg har tro på at elever og ansatte ved skolene vil ta dette med å holde smitten nede på fullt alvor, om de får fortsette på skolen, sier Pedersen.

Har tillit

Han peker på at Bydel Ullern er å regne som en stor kommune i landssammenheng med sine 35 000 innbyggere.

- Det er mulig å gjøre unntak. Jeg vet at flere andre bydeler har helt andre forutsetninger enn vår bydel når det gjelder smittesituasjonen. Det er ikke slik at jeg ber om en forskjellsbehandling på bekostning av andre bydeler, men at man åpner opp for en noe mer differensiering der smittetrykket er lavt. Blant annet mener jeg at organisert utetrening for den samme ungdomsgruppen fortsatt bør være tillatt som nå. Jeg har stor tillit til at våre idrettslag og klubber er i stand til å håndtere dette. Tilsvarende gjelder for barnehagene våre også. Det har de allerede vist, avslutter bydelslederen.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...