Akersposten

Julerådene for Oslo kommer torsdag

Byrådsleder Raymond Johansen legger fram julerådene for Oslo på torsdag. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB

Byrådet i Oslo legger torsdag fram hvilke koronatiltak som vil gjelde i hovedstaden under julefeiringen. Tallene for de siste 14 dager viser at smitten er minst i bydelene Vestre Aker og Ullern.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

OSLO: – Vi kommer til å ha en pressekonferanse på torsdag der det blir offentlig hvilke tiltak som vil gjelde i Oslo fram til jul og nyttår, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NTB.

Han sier de må bruke de neste dagene på å vurdere tiltakene, men at det er sannsynlig at det vil være nødvendig med strengere tiltak i Oslo enn i resten av landet så lenge pandemien varer.

– Jeg er glad for at smittetallene fortsetter å synke, det betyr at vi er på rett vei, og at den sosiale nedstengingen har effekt. Samtidig er viruset ikke slått ned. Smittetallene er fortsatt for høye.

Vestre Aker med lavest smitte

Mandag 7. desember viser tallene fra Oslo kommune at smittetallene er noe på vei nedover, og det er fremdeles i bydelene Vestre Aker og Ullern det meldes om færrest smittede.

De siste 14 dager har Bydel Vestre Aker 51 nye smittede, noe som gir 100,4 nye smittede pr. 100.000 innbyggere. De tilsvarende tallene for Bydel Ullern er 39 smittede og 112,8 pr 100.000 innbyggere.

Her er oversikten pr. mandag 7. desember:

Bydel - pr 100 000 - antall smittede

Alna - 339,4 - 169
Bjerke - 362 - 121
Frogner - 160,3 - 95
Gamle Oslo - 320,4 - 188
Grorud - 545 - 151
Grünerløkka - 221,1 - 138
Nordre Aker - 144,7 - 77
Nordstrand - 158,2 - 83
Østensjø - 204,7 - 104
Sagene - 190,7 - 86
Søndre Nordstrand - 370,4 - 145
St. Hanshaugen - 183,1 - 74
Stovner - 489,3 - 163
Ullern - 112,8 - 39
Vestre Aker - 100,4 - 51

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...