Akersposten

Jul i arbeiderboligen

Arbeiderboligene på Lilleaker er fra slutten av 1800-tallet. Her finner man museumsleilgheten som man søndag kan besøke. Folk fra LilleakerForum er tilstede og forteller om livet her - og om julefeiringen den gang, og de serverer julegløgg med noe attåt og godtgerier til barna .

Søndag 1. desember er det igjen åpent hus i arbeiderboligen på Lilleaker, hvor en av leilighetene fremstår nøyaktig som for over 100 år siden. Her vandrer man inn i en annen tidsalder, og får se og høre om hvordan det var å bo, leve og arbeide på Lilleaker – og hvordan julen kunne feires. Det var, for å si det mildt – betydelig mer spartansk enn i dag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

LILLEAKER: Museumsleiligheten er kommet i stand takket være Mustad Eiendom, som har eid arbeiderboligene helt siden de ble oppført på 1880/1890-tallet. De to boligene ligger i dag som sterke kontraster til utbyggingen i nabolaget med høye og moderne blokker, hvor det allerede har flyttet inn flere hundre mennesker.

Boligene er unike i Oslo vest, og har veldig stor betydning i arbeidet for å ta vare på den gamle arbeider- og industrihistorien på Lilleaker. Arbeiderne på Mustad som bodde her hadde 32 kvadratmeter til disposisjon som skulle gi plass til hele familien som gjerne kunne bestå av mor og far og 7-8 barn. Hvordan det var mulig kan man jo undres over i dag.

Man får en sterk opplevelse av dette ved å besøke leiligheten på Lilleaker. Søndag er det åpent fra kl. 12 til 15, og det vanker også gløgg med litt attåt – og godterier til barna. Boligene ligger rett bak Schlägergården kafé i Lilleaker sentrum.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...