Akersposten

Jubler for nærkafeen sin

– BRUK DEN! Stamkundene (fra v) Karianne Fürst Johansen, Jørgen Dahm, Odd Nordberg og Elisabeth Skipperud er så fornøyde med Eli's kafé på Hoff at de vil slå et slag for at nærmiljøet bør ta seg en tur! Stående bak: Marta Kacpowycz og innehaver Elena (Eli) Veronica Chilian. På fanget: Hugo. Foto: Fredrik Eckhoff

Er du blant dem som gjerne skulle hatt en kafé med skjenkebevilling i nærmiljøet ditt? Som holder åpent litt lenger enn til middagstid? Og som gjerne slår til med litt livemusikk?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2016 kl 14:04

HOFF: På Hoff har de fått nettopp dette, en kafé som er blitt en sosial samlingspunkt, og som ikke kun satser på kaffe og tilbehør, og som ikke stenger når den vanlige arbeidsdagen er slutt.

– Så hyggelige!

Siden 1. mars har Eli’s café holdt åpent i Møllhausen Torg på Hoff, der også Coop Mega holder til. Akersposten.no fikk en henvendelse fra en stamgjest som mente at vi burde skrive om hvor viktig det er med slike lokale treffsteder.

– Det er så viktig for folk i nærmiljøet å slippe å måtte ta tuss, trikk eller taxi for å møtes på en kafé eller en pub, sier Karianne Fürst Johansen. Hun har selv bodd på Hoff i mange år, og når vi møter henne, har hun og hunden Hugo tatt turen til Eli’s for å møte venner – og Akerspostens utsendte.

Tidligere var kafétilbudet på Hoff mest et lunsj- og middagstilbud, og det var dessuten lagt opp for å tilfredsstille de som jobber i strøket. Nå er tilbudet utvidet med åpningstid fra åtte og morgenen til 21 på kvelden. Skjenkebevilling er ordnet, og det har vært en rekke kvelder med live jazz på den lille kafeen.

Stamkundene er strålende fornøyde, både med møtestedet, med innehaverne og med maten.

– De er jo så hyggelige, de som driver kafeen. De blir fort kjent med folk, sier Elisabeth Skipperud, som også ofte tar turen innom Eli’s. De andre rundt bordet, som også består av Odd Nordberg og Jørgen Dahm, er helt enige. De har fått en ny dimensjon til sitt sosiale liv etter at Eli’s åpnet.

– Da det var stengt her i en periode, gikk det hardest utover de eldre og andre som ikke kommer seg så lett rundt, sier Odd.

Og hva med maten? spør vi og lurer på om de transilvanske innslagene på menyen også slår an.

– Ja, suppen er kjempegod! sier Karianne.

– Og burgeren er fantastisk, sier Elisabeth.

Flyttet fra marinaen

De to som står bak og gjør seg fortjent til all skryten, er Elena Veronica Chilian og Calin Traian Chilian. De har tidligere drevet kafeen på Sjølyst marina i tre sommersesonger, og så flyttet de altså på seg til Hoff og Møllhausen Torg.

– Vi likte fort dette stedet. Det er mange snille mennesker her, smiler Elena, som kalles Eli til vanlig. Med bakgrunn fra Transilvania, hjemstedet til sagnomsuste Dracula i Romania, lager Eli og Calin mat som pirrer både nysgjerrighet og smaksløker litt ekstra. Suppen med grønnsaker og kjøttboller er veldig populær.

– Vi har fått veldig god respons på maten, sier hun.

De to planlegger nå og flytte live-musikken ut på plattingen i sommerværet, og de lover at det blir jevnlig jazz fremover, for eksempel på torsdagskveldene. Da håper de på hyggelig stemning og fullsatte bord.

– Det har det allerede vært mange kvelder her, sier stamgjest Karianne. – Nå er det viktig at folk benytter seg av nærkafeen sin, slik at vi kan beholde dette gode tilbudet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...