ANNONSE
Annonse

– Jesper må ha tygd over båndet for å slippe løs

Glade gjensynsscener i Sørkedalen da Jesper dukket opp igjen onsdag kveld. Foto: Privat

– Han må ha klart å surre seg fast et eller annet sted. Båndet var tre meter kortere, og det var tydelige bitemerker på det, sier en glad eier Giert Sverre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse

ELVELI/SØRKEDALEN: Onsdag formiddag tok Sverre kontakt med Akersposten.no fordi hans kjære venn, fuglehunden Jesper (4) hadde blitt borte på en tur i Sørkedalen, like ved Elveli, dagen før og ikke kommet tilbake.

Antakelig satt seg fast

Han forteller at han så for seg mange mulige scenarioer, at han var blitt tatt av noen, at han kunne ha blitt påkjørt, eller at han hadde surret det lange båndet fast i noe og ikke kom seg løs.

Antakelig er det det siste som har skjedd, for båndet, som egentlig var seks-syv meter langt, er nå tre meter kortere.

– Og det var tydelige bitemerker på det, sier Sverre til Akersposten.no. – Han må ha skjønt at den eneste måten å komme løs på, var å bite over båndet.

– Fantastisk forening

Da Jesper plutselig kom løpende til ham på Elveli sent i går, hadde de vært ute og lett etter hunden helt siden tidlig på morgenen. Sverre var i ferd med å sette seg i bilen for å kjøre hjemover, da Jesper dukket opp.

Han hadde da i løpet av dagen kommet i kontakt med foreningen «Med hjerte for hunder på rømmen», som han hadde blitt tipset om av en ivrig Akersposten-leser tidligere på dagen. Selv om det ikke var innsatsen til denne foreningen som fikk Jesper hjem igjen, skryter Sverre veldig av foreningen.

– Jeg satt faktisk og pratet med noen i foreningen i telefonen akkurat da Jesper kom tilbake. De var i ferd med å organisere seg og hadde samlet tre personer som hadde pakket og var klare med termos og lykter for å lete etter Jesper. Dette ordnet de på halvannen times varsel, sier han.

– De hadde da lagd etterlysningsplakater som kunne kjøres ut, og det var dette jeg skulle hjem og ordne med da Jesper kom, sier Sverre, som syns det fantastisk at det fins en slik forening som bistår hunder og hundeeiere på denne måten.

– Det er tydelig at denne foreningen er veldig flinke og veldig hyggelige. De har jo også stort sett funnet de hundene de søker etter. Det var et fantastisk tips å få fra Akerspostens leser, sier han.

Spiste og sovnet

– Hvordan var det å få Jesper hjem igjen?

– Det var veldig hyggelig å se ham igjen. Han var veldig sulten og fikk noen ekstra porsjoner med mat i går kveld. Så sov han i godt og vel 12 timer i strekk. Det var tydelig at han var sliten, sier den glade hundeeieren.

LES OGSÅ: Har du sett Jesper?

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse