Akersposten

– Jeg tror foreldre syns det er godt å levere barna sine her

Fra v: Ped.leder Arne Gausereide Pettersen, daglig leder Annette Strand, fagarbeider Thomas løken og assistent Tina Tung er strålende fornøyd med anerkjennelsen. Norlandia Skistua barnehage er med i finalefeltet når den aller beste av de private barnehagene i Norge skal kåres. Foto: Fredrik Eckhoff

Barnehagen med de fantastiske utefasilitetene kan bli kåret til Årets Barnehage. – En stor anerkjennelse, sier daglig leder Annette Strand.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2018 kl 11:18

FROGNERSETEREN: Norlandia Skistua barnehage ligger akkurat der navnet tilsier at den ligger. Den gamle skistua som i mange år var serveringssted og et naturlig startpunkt for skituren – og stedet for en solbærtoddy når turen var unnagjort.

Siden 1994 har skistua, som ligger godt plassert mellom landemerker som Heftye-villaen, Frognerseteren Restaurant og Sporten, vært basen til en barnehage, som har vokst seg til å romme fem avdelinger og mer enn 80 barn.

Flott nominasjon

Ved denne flote inngangen til marka, både sommer og vinter, ligger barnehagen fantastisk til. Uteområdene er innbydende og naturlige. At barnehagen er en såkalt friluftsbarnehage, er en selvfølge. Her er det helt umulig å ikke bruke naturen hver eneste dag hele året.

Barnehagen ligger faktisk midt i løypa.

Nylig fikk barnehagens daglige leder, Annette Strand, seg en liten overraskelse. I Private Barnehagers Landsforbunds (PBL) årlige kåring av landets beste barnehage, viste det seg at, blant de rundt 400 nominerte barnehagene, er Skistua plukket ut blant de fem som kjemper om tittelen.

– Vi visste ikke en gang at vi var nominert. Det er noen kollegaer i andre Norlandia-barnehager som har foreslått oss til prisen, sier Strand når vi møter henne og Arne Gausereide Pettersen, pedagogisk leder ved avdeling Heggelia, til en prat.

– Vi var ikke klar over dette, før vi fikk beskjeden og måtte sende inn resultater om brukertilfredshet og medarbeiderundersøkelser, sier hun.

Disse undersøkelsene bekrefter inntrykket av en solid drevet barnehage. Blant både ansatte og foresatte scorer Skistua svært godt.

– Vi ligger mellom 4,7 og 4,9 på brukerundersøkelsene, sier hun. 5 er for øvrig toppkarakter.

– Vi har også svært lite sykefravær, og det er veldig stor stabilitet blant de ansatte. Her er det lite utskifting. Vi følger at vi får gjort alt vi skal, det er ingen tunge dager på grunn av sykefravær, sier Gausereide Pettersen. Både han og Strand har jobbet i denne barnehagen i syv år.

– Gir seg ikke selv

Hva skaper en god barnehage? De to har allerede vært inne på det aller viktigste, nemlig å skape grunnlag for kontinuitet og stabilitet i staben.

Naturlig plassert i skogen. Mesteparten av barnehagens område går rett ut i skogen, uten gjerder.

– Det gjør seg ikke selv å lage en god barnehage. Det er jo snakk om hva vi gjør ut av det, å skape holdninger og verdier, være aktive voksne, sier Gausereide Pettersen. – Vi som jobber her, føler at vi er viktige for å skape et godt tilbud for barna.

– Jeg er veldig stolt av de som jobber her, sier Annette Strand, som syns det er en stor anerkjennelse å bli nevnt blant de fem beste i årets store kåring.

De fantastiske mulighetene

Når vi står i solskinnet og skuer utover det store, grønne uteområdet i barnehagen, kommer vi ikke utenom å snakke om alle mulighetene som ligger der når man er en del av marka.

Hvor mange andre barnehager kan skilte med å ha kjelkeutleie som nærmeste nabo? Antakelig ingen.

– Her er det ubegrenset hva vi kan finne på. Vi bruker hele nærområdet og marka, sier Gausereide Pettersen. Akkurat når Akersposten er på besøk, er det for eksempel bare skolestarterne, de som har sine siste dager i barnehage, som er i gang med lek. Resten av barn og ansatte er på ulike turer i nærområdet.

De to snakker om klatring i Skådalen, kanopadling i Øvresetertjern, matlaging i det fri og skiturer for både små og litt mindre små.

– Her går vi skiturer med de eldste helt til Sognsvann, via Ullevålseter, og så tar vi t-banen tilbake igjen, sier Gausereide Pettersen, som forteller at om vinteren går det mye i langrenn. Da går skiløypene helt inne i barnehagens område.

– Preppemannskapet kjører alltid opp en ekstra runde for oss her inne i barnehagen, sier han.

Lærer om naturen

Barna, og sikkert de ansatte også, får et godt innblikk i hvordan man bruker og behandler naturen. Et skrekkeksempel på voksnes misbruk av Skistuas nærområde, fikk de oppleve etter årets verdenscuphelg i Holmenkollen. Da snøen til slutt begynte å vike, var barnehagebarna ute i naturen sammen med Rusken og plukket pose på pose fulle med søppel og skrot etter arrangementet som fikk mest oppmerksomhet for den utilslørt fylla.

– Det er viktig at barna får vite hvordan man tar hensyn til naturen, sier Strand.

– Her lærer vi barna om bålregler, og når barna skal sove når de er på tur, henger vi gjerne opp hengekøyer mellom trærne, sier Gausereide Pettersen. – Vi ser hvor viktig det er å være ute, drive med bevegelse og lek. Barna får bruke alle sansene og prøve seg i ulendt terreng.

– Vi merker jo at foreldrene ønsker dette, de er veldig samarbeidsvillige, sier Strand. – Jeg tror foreldre syns det er godt å levere barna sine her.

– En seier i seg selv

I september skal det avgjøres av PBL hvilken av de fem barnehagene som stikker av med tittelen Årets barnehage 2018. Det kan stemmes på den barnehagen man mener er den beste av de fem. Det gjøres her (Facebook).

– Går dere for seier?

– Hehe, jeg syns en plass blant de fem finalistene er en seier i seg selv, sier Strand. – Men om vi vinner, er jo det kjempegøy!

Her kan du lese mer om kåringen av Årets barnehage 2018.

LES OGSÅ: – Fy skamme dere!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...