ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Jeg prøver å løpe 30 runder så de får seg en ny brønn!

Det er ofte stor aktivitet i skolegården på Bjørnsletta, men aldri har det vært så enormt som det var torsdag!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2018 kl 10:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BJØRNSLETTA: Bjørnsletta-elevene har vært gjennom en hele uke som har vært litt annerledes. Uken har stått i vennskapets tegn, og torsdag var det aktivitetsdag.

I aksjon hele dagen

Kroppsøvingslærer og spesialpedagog Nina Grytten forteller at hele skolen på formiddagen var i aktivitet med ulike oppgaver og øvelser, hvor samarbeid og problemløsning var i fokus. Det var hinderløype, dansing, strikkhopping (på flatmark, ikke fra høy høyde!), kasting på blink, høydehopp, lengdehopp, ballspill, matematikk med geometriske figurer, kongleløp i skolegården og mye mer!

– Ungdomsskoleelever har tatt ansvar og fulgt de yngre elevene rundt og hjulpet dem. Det har vært veldig god stemning, sier Grytten.

Enorm innsats

Like etter klokken 12, omtrent da regnværet satt inn, gikk startskuddet for det første FORUT-løpet i Bjørnsletta skoles historie. Det skulle raskt vise seg at elevene fremdeles hadde mye å gi. Det var lagd en løype på rundt 250 meter i skolegården, og elevene hadde på forhånd skaffet seg sponsorer, mest bestående av nær familie, venner og kjente, som hadde forpliktet seg til å betale – enten en fast sum eller et beløp pr. runde.

Derfor var det mange som hadde høye ambisjoner for løpet.

– Jeg prøver å løpe 30 runder så de får seg en ny brønn! sier Maksimilian Maj når vi får en liten prat med ham midt i løpet. Han har da 12 streker på armen, så han har fremdeles et stykke å løpe for å nå målet!

– Jeg har skaffet meg ni sponsorer. Jeg gikk ut og spurte folk på gaten, sier han, før han legger ut på runde nummer 13.

– Jeg er ikke sliten ennå! sier Maksimilian.

Kanskje spise mer enn bare ris

Elevene har i forkant lært om bistandsorganisasjonen FORUTs arbeid for å hjelpe vanskeligstilte barn i afrikanske Sierra Leone.

Fra v: Maksimilian Maj, Lu Aurora Hilleren, Hedda Normann-Andersen og Bendik Ultvedt ga alt for at Bjørnsletta skole skal bidra med et solid beløp til en landsby i Sierra Leone i Afrika. Bak ser vi elevene begynne å gjøre seg klare til løpsstart. Foto: Fredrik Eckhoff

– Jeg er litt sliten, innrømmer Hedda Normann-Arvesen, som forteller om landsbyen i Afrika, der pengene FORUT samler inn blant annet går til barns skolegang.

– Kanskje de kan de få annet å spise enn bare ris også. De har det ikke så bra, sier Hedda. – Vi i Norge klarer oss jo bra, vi kan jo gi litt til dem som trenger det aller mest. Det vi gjør, er jo kjøpe ting vi allerede har fra før.

– Jeg løper sakte, men jevnt. Jeg bare koser meg, sier Lu Aurora Hilleren. – Nå har jeg løpt 10 runder, og jeg skal løpe mer. 20 runder er målet!

Bendik Ultvedt er den fjerde eleven vi snakker med, og felles for de fire er at de er såkalte trivselsledere. Det betyr at de dette halvåret har tatt på seg et ekstra ansvar.

– Vi prøver for eksempel å få barn med på lek så de har det gøy, sier Bendik, før han også legger ut på en ny runde med målrettet blikk. At vannet siler både her og der, ser ikke ut til å gjøre noe inntrykk hverken på ham eller noen av de andre nesten 350 elevene fra 1. til 7. trinn som er ute og løper.

En halvtime etter at startskuddet gikk, er det fremdeles full fart i løypa.

– Vi har stort fokus på fysisk aktivitet her på Bjørnsletta og mange spreke elever! smiler kroppsøvingslærer Grytten.

Skaper tradisjoner

Åsne Normann-Arvesen er også blid og fornøyd der hun ser utover skolegården. Hun er mor til to elever ved skolen leder for skolemiljøutvalget, et utvalg som også har representanter fra elevrådet, FAU og skolen.

– Vi jobber for å styrke miljøet, og dette løpet er en del av vennskapsuken vi er inne i. Her er det snakk om inkludering, vennskap og anti-mobbing, og både ungdomsskole- og barneskoleelevene er med, sier hun.

Det er altså første gang skolen arrangerer FORUT-løp.

– Mye av det vi gjør på Bjørnsletta skole, er jo for første gang, siden barneskolen her er så ny. Vi skaper nye tradisjoner, sier Normann-Arvesen.

Regnskapets time

Fredag formiddag tikker så de første resultatene inn til Akerspostens redaksjon fra FORUT-løpet på Bjørnsletta, og det er ikke snaut. I snitt viser det seg at elevene har løpt omtrent 10 runder. Tilsammen er det registrert hele 3400 runder. Det betyr at Bjørnsletta i regnværet har tilbakelagt fantastiske 850 kilometer – og samtidig skaffet et solid femsifret beløp til prosjektet.

Vel løpt!

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord