Akersposten

– Jeg liker spesielt godt utsikten

– Beliggenheten er det aller beste, sier beboer Erik Bauer Andreassen, og legger til at han er svært fornøyd med leiligheten sin.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2018 kl 14:21

RØA: Tirsdag ettermiddag viste han byråd Tone Tellevik Dahl hyllene med sirlig organiserte filmer, og hele den hyggelige leiligheten som han deler med hunden sin.

I Røahagan 1, fredelig beliggende med Hovseterdalen som nærmeste nabo, har Boligbygg bygget åtte tilpassede boliger på 47 kvadratmeter med tilhørende fellesrom og personalbase. Dette er såkalte PU-boliger, altså for folk med psykisk utviklingshemming.

– Jeg er veldig fornøyd med leiligheten min, og liker spesielt godt utsikten mot Mærradalen. Det er også fint at vi har fått velge farger på veggene selv, mener Peder Godager, som har fulgt med på byggeprosjektet og gledet seg til å flytte inn og innrede boligen.

– Like muligheter

Under åpningen understreket byråd Tone Tellevik Dahl at alle skal kunne bo trygt i eget hjem - enten man er eldre eller yngre, har utfordringer i livet eller trenger litt ekstra tilrettelegging.

– Alle innbyggere skal ha like muligheter til å leve gode liv, uavhengig av hvor i byen de bor eller hvor i livet de er, sa hun.

– Vi i kommunen skal sørge for at tilbudene vi har og omsorgen vi gir er tilpasset dem som trenger det. Derfor vil byrådet i budsjettet for 2019 og de neste årene totalt investere nesten to milliarder kroner til bygging av boliger for vanskeligstilte og mennesker med nedsatt funksjonsevne. De neste årene igangsetter vi bygging av 375 slike boliger, opplyste byråden.

Byrådets visjon sier blant annet at Oslo skal være varmere by med plass til alle.

– En ledesnor for byrådet er at vi vil legge til rette for at innbyggerne skal kunne være sjef i eget liv, og være seg selv gjennom hele livet. Det å kunne få være seg selv, bruke sine egne ressurser og få stimulert sine interesser ut fra egne forutsetninger, er helt grunnleggende, sa Tellevik Dahl.

– Jeg ser også at det er blikk for kvalitet her, for jeg ser parkett, ikke vinyl, poengterte byråden. – Og dette har blitt lyse, trivelige leiligheter, med en beliggenhet som andre kan være skikkelig misunnelige på.

I tråd med visjon

Leilighetene er også i tråd med andre deler av byrådets visjon: At Oslo skal bli grønnere. Leilighetene i Røahagan 1 tilfredsstiller nemlig passivhusstandard og har grønttak.

– Det er jo perfekt, når Oslo til neste år skal være Europas miljøhovedstad, sa Tellevik Dahl.

Prosjektet i Røahagan er bare ett av flere som kommunen er i gang med. Ett prosjekt med 10 omsorgsboliger i Gustav Vigelands vei ved Castinetto borettslag i Bydel Ullern, ferdigstilles nå. Og det er planer for bygging av totalt 90 nye omsorgsboliger i seks ulike prosjekter i bydelene Nordre Aker, Ullern, Østensjø, Søndre Nordstrand og Alna. Prosjektene er planlagt å stå ferdig i løpet av 2020.

Avslutningsvis gratulerte byråden Boligbygg og bydelen, som sammen med entreprenørene Jaco Enterprise & Management AS har bygget, utformet og skapt de nye hjemmene i Røahagan.

Personlig preg

– Vi synes det er spesielt hyggelig at beboerne her har fått mulighet til å sette sitt personlige preg på boligene ved å velge farger på vegger selv. Mange av beboerne fikk også komme og se bygget da det var under oppføring i mars 2018, og har dermed blitt involvert mer enn det som har vært vanlig i lignende prosjekter, sier Boligbyggs direktør Marit J. Leganger.

LES OGSÅ: De gleder seg til å flytte inn i Røahagan

Kvikkleiretrøbbel i Røahagan

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Se bildene fra snorklippingen:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...