ANNONSE
Annonse

– Jeg kaller meg Slemdals fashionista

Karin Helena Engström har drevet i Bogstadveien og på Ullevål Stadion. På Slemdal er hun fremdeles ganske fersk – og stortrives med sitt helt egne konsept. Foto: Fredrik Eckhoff

Sier hun og smiler, Karin Helene Engström, som forteller at hun lenge håpet å kapre akkurat dette butikklokalet på Slemdal.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2018 kl 18:56

ANNONSE
Annonse

SLEMDAL: Øverst på Slemdal Senter, opp mot Stasjonsveien, fant Engström lokalet hun ville ha, og i fjor sommer åpnet hun butikken Fashionista. Da hadde hun nettopp avsluttet etter åtte år med Fairytale på Ullevål Stadion. Før det drev hun Helena, undertøysbutikken i Bogstadveien.

Klær og mote har alltid vært viktig for den tidligere ballettdanseren, som faktisk har jobbet som showdanser på Liseberg. Med mor som drev i klesbransjen i 35 år, var det naturlig at Engström gikk i samme retning.

– Hyggelige kunder!

– Bortsett i fra at du bor i området her selv, hvorfor ville du åpne butikk på Slemdal?

– Jeg har gått og siklet på dette lokalet lenge. Her har det vært post, en lekker interiørbutikk, en outlet, og så har det stått tomt en stund. Jeg klarte å overtale utleier om at det var jeg som passet best inn her, sier hun.

– Hva sier du nå, etter å ha holdt på i trekvart år omtrent? Du angrer ikke på valget?

– Nei! Det er veldig hyggelig å ha butikk her, og så er det så veldig mange hyggelige kunder!

Overgangen fra å være en del av senteret på Ullevål Stadion er stor, blant annet fordi butikkene der måtte ha åpent fra klokken ni til 19.

– Selv om man var selvstendig, var jeg som i en bås. Det var ikke så mange som skulle kjøpe seg en bukse klokken ni om morgenen, sukker hun. – Her på Slemdal kan jeg styre min egen hverdag.

Tør å gønne på

Og hverdagen, den består mye i å hjelpe kundene til å finne sitt uttrykk, det som passer dem aller best.

– Det er gøy å finne antrekk til kundene, slik at de blir happy. Det skal være gøy å gå ut med posen herfra, og de skal ville komme tilbake. Jeg er god til å ta noe gammelt og blande med noe nytt. Jeg husker ofte hva de har kjøpt her før og vet hva som passer dem.

– Jeg blir litt som en personlig shopper. Jeg liker å sette sammen antrekk.

Hun mener selv hun har god teft, ikke minst på å ta inn det som treffer.

– Det var «ingen» som hadde slengbukser, da jeg begynte å ta dem inn igjen for to år siden. Når jeg føler at noe er riktig, da tør jeg å «gønne på». Da har jeg troen, sier hun ivrig.

Litt av hvert

Sko, støvletter, te- og duftlys, smykker, vesker, litt interiør. Fashionista Engström peker rundt i butikken.

– Her kan du sprite opp vesken den med en ny skulderstropp, sier hun. – Det skal ikke alltid så mye til.

Og noe av det morsomste Karin Helena Engström vet om?

– Det er når det kommer inn kunder som har på seg klær de har kjøpt hos meg...

ANNONSE
Annonse