Akersposten

– Jeg heier skikkelig på tiltak som dette!

– Det er positivt både for lokale småskala-produsenter og for lokalmiljøet. Her treffes folk til en usedvanlig hyggelig handel og en prat med produsentene, sier Catharina Sevaldsen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2021 kl 22:13

HOFF: Søndag 18. april fra 14.00 til 17.00 finner du REKO Skøyen på Harbitz Torg, med hele 36 småskala matprodusenter. Det betyr veldig mye variert og godt av fisk, kjøtt, korn, ferdigmat, søtt og surt – og du handler direkte fra produsenten.

Dette er REKO

REKO står for «rettferdig konsum», og forløperen til det som nå heter Reko-ringen er velkjente Bondens Marked. Med en vesentlig tilleggsfunksjon. Nå kan kundene forhåndsbestille sine favorittvarer via Reko-ringens Facebook-grupper.

Det finnes seks Reko-grupper i Oslo; Skøyen, Sentrum, Sukkerbiten, Bjerke, Mølleparken og Vålerenga, og alle har egen Facebook-gruppe. Og ikke minst drives alle disse gruppene av lokale, frivillige hjelpere.

Frivillige hender

Catharina Sevaldsen og Audun Aas er to av dem som gjør en viktig jobb for Reko-ringen på Skøyen, både med arrangementene og ved å fortelle om konseptet de setter sånn pris på.

– Jeg heier skikkelig på tiltak som dette, det er positivt både for lokale småskala-produsenter og for lokalmiljøet. Her treffes folk til en usedvanlig hyggelig handel og en prat med produsentene. Da jeg så de trengte frivillige meldte jeg meg og angrer ikke på det, sier Sevaldsen.

Hun anbefaler å ta turen innom Harbitz Torg søndag.

– Det er så god stemning, flinke og kunnskapsrike produsenter som gjerne slår av en prat. Jeg kan love at dette blir et veldig hyggelig stopp på søndagsturen!

Audun Aas bor på Harbitz Torg og gleder seg til Reko-ring på egen hjemmebane.

– Jeg liker veldig godt at jeg som kunde får bli kjent med dem som lager maten. Jeg vet at alt lages med kjærlighet, produsentene brenner virkelig for sine produkter. Mitt forhold til mat er endret etter at jeg begynte å handle på REKO. Nå er jeg opptatt av hvor maten jeg kjøper kommer fra, og det er blitt viktig for meg at råvarene som brukes kommer fra en bærekraftig produksjon. At dyrene har hatt det bra, og at det ikke brukes soya eller sprøytemidler. Dette tenkte jeg ikke mye over tidligere, sier han.

– Ved å handle direkte fra produsentene i REKO, har jeg innsett at det er opp til oss forbrukere å handle riktig – som igjen er bra for miljøet.

Forhåndsbestilling og betaling

For å forhåndsbestille varer eller bare orientere seg om hva som tilbys på søndagens REKO-ring på Harbitz torg, går du inn på Facebook-gruppen «REKO-ringen Skøyen».

Under fanen «kunngjøring» eller emnetag «neste utlevering» i gruppen finner du annonsene til de mange lokale produsentene som deltar denne søndagen. Dersom du ønsker å forhåndsbestille varer, er det bare å kommentere på annonsene til de ulike produsentene, og skrive det du ønsker å bestille i kommentarfelt. Betaling gjøres i de fleste tilfeller i forkant med VIPPS, direkte til produsent. Enkelte produsenter godtar også betaling ved utlevering.

Varene hentes mellom 14.00 og 17.00 søndag 18. april. Neste utlevering er for øvrig søndag 9. mai

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...