Akersposten

– Jeg har savnet et kulturtilbud for sånne som meg

Mange hadde møtt frem til kvekldskonsert på Møllefossen onsdag i regi av Karl Oluf Wennerberg (innfelt). Hver lørdag og onsdag blir det musikalske opplevelser her.

Når Akersposten får tak i Karl Oluf Wennerberg, er han ivrig opptatt med å henge opp plakater. – Ja, skal vi nå ut til folk så må det jo markedsføres sier han. Og budskapet heter Lilleaker Live – et musikkevent på nyetablerte Møllefossen Cafe. Hver onsdag og lørdag svinger det så det høres og sees nede ved Møllefossen – den nederste fossen i Lysakerelven.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2021 kl 17:15

LILLEAKER: Karl Oluf er for øvrig ingen novise innen norsk musikk. Han er profesjonell musiker og har en 50 prosent stilling som 1. amanuensis ved Universitetet i Agder. Musikk har vært livet hans siden han var liten, og han elsker å traktere stikkene bak trommesettet.

– Ja, jeg begynte med trommer da jeg var to år, og har blitt der siden. Jeg har rett og slett ikke klart å komme videre, og det er helt greit. Dette er livet, og jeg trives stort med det, sier han til Akersposten.

Nå må det legges til at han er kommet et langt stykke på vei som musiker og trommis. Han har spilt med flere kjente band – kanskje mest kjent er A-ha.

Til Lilleaker kom han for åtte år siden, og han sier til Akersposten: – Som Lilleaker-mann har jeg savnet et kulturtilbud for sånne som meg, som liker god musikk og konsertopplevelser. Videre så mener jeg enhver by skal ha et sted der beboere/naboer kan møtes, sosialisere og høre og oppleve bra musikk, sier Karl Oluf.

– Hvordan oppsto Lilleaker Live?

– Vel med bakgrunn i det jeg sa, så var det naturlig å ta kontakt med de som på en måtte har størst tilstedeværelse på Lilleaker – nemlig Mustad Eiendom. Deres store prosjekt Lilleaker byen vokser frem – så jeg tok kontakt oig la frem mine tanker.

– Og de responderte veldig positivt til min idé om å skape et sted der folk møtes, relasjoner bygges og tilhørighet til Lilleakerbyen skapes. Det viste seg at vi var enige om musikkens kraft for både enkelt mennesket og tiltrekningen til en større mengde mennesker. Vi fant raskt ut at Møllefossen var et fint sted å møtes hvor det var mulig å skape nettopp et slikt møtested som jeg snakker om, sier Karl Oluf Wennerberg.

– Dere er jo kommet i gang. Hvordan har responsen vært?

– Så langt svært god. Onsdag hadde vi «fullt hus» med stor stemning. Husk at vi stadig er i en etableringsfase. Det tar jo gjerne tid å få innarbeidet et slikt fast tilbud. Møllefossen er jo også et helt ferskt sted, så jeg må si at starten har vært oppløftende, sier Karl Oluf som legger til: – Vel var dette min idé, men uten Mustad Eiendom hadde jo dette aldri blitt realisert.

– Alt skjer utendørs?

– Ja., på grunn av covid-19 har vi vært nødt til det, men etter hvert blir jo både dager og kvelder kjøligere, så da håper vi restriksjoner oppheves slik at det er mulig å trekke innendørs, sier han.

Lørdag 28. august spiller Olle Holmgren kl. 13-16. Onsdag 1. september kan man lytte til Spirit in the Dark fra kl. 21 med åpen bar fra kl. 20. Programmet videre utover høsten finner man her (Facebook).

https://www.facebook.com/lilleakerlive

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...