Akersposten

– Jeg håper dere blir utsatt for stinn brakke-syndromet!

Husekspertene snakker om ungdommenes involvering i den nye klubben. Foto: Fredrik Eckhoff

– Dette er vel en dag dere har ventet på i mange år egentlig. Stor dag! sa byråd Tone Tellevik da den splitter nye ungdomsklubben ble offisielt åpnet torsdag ettermiddag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2019 kl 16:12

HOVSETER: Oppmøtet var stort torsdag ettermiddag, da Bydel Vestre Asker endelig fikk sin ungdomsklubb tilbake.

Gode åpningstider

– Det har tatt litt tid å komme til akkurat denne dagen, påpekte byråd Tone Tellevik Dahl (Ap), da hun fikk æren av å klippe snoren og åpne den nye klubben i Landingsveien 10, midt mellom Hovseter ungdomsskole og Hovseterhjemmet.

– Vi kan nå skrive at alle bydeler har en fritidsklubb. Det skulle bare mangle! sa Tellevik Dahl, som også kunne fortelle at de har sikret husleie for de neste tre årene med midler fra bomiljøsatsingen, og det er også kommet statlige midler til ungdomsklubben.

Byråden nevnte også spesielt at det er gitt midler som skal sikre at klubben kan være åpen også i helgene, og det skal være aktivitetstilbud i ferier.

– Nå må dere alle sammen ta godt vare på den. Jeg håper dere blir utsatt for stinn brakke-syndromet. Der ungdommer er, vil flere andre ungdommer være, sa byråden.

– Det er avgjørende at ungdommen her får være med og påvirke når klubben nå skal bygges opp; at ungdommen involveres, at de får et eierskap, og at de møter trygge voksne. Det er stilig når ungdom på Hovseter blir «utdannet til huseksperter» som bidrar i utviklingen av huset, sier byråden til Akersposten.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Byråd Tone Tellevik Dahl åpnet klubben og hadde ikke helt fått meg seg at klubbens navnet allerede var avslørt.

Involverer

Ungdomsklubb på Hovseter har vært øverst på ønskelisten til Hovseter-beboerne lenge, og det kom tydelig frem da områdesatsingen Hovseterløftet ble satt i gang for to år siden. Da sa ungdommene klart i fra: Ny klubb måtte opp å stå!

To år har vært preget av engasjement, utålmodighet, kreativitet og innsats. Nå er klubben så smått i gang, og med leder Trine Hjelde i spissen har ungdommene fått lov til å medvirke på mange felt. Dette kom hun inn på i sin tale under åpningen.

– Det å involvere ungdom er en lang prosess. Det er en superspennende prosess, det er kjempegøy, noe av det morsomste jeg har gjort, sa Hjelde og fortsatte: – Vi involverer ungdom i alt det vi gjør, og det tar tid. Vi har som et mål også å involvere ungdommer fra ulike grupper. Ikke bare Hovseter, men også de utenfra. Vi skal også gå videre mot de andre ungdomsskolene i bydelen.

For hele bydelen?

Tilstede på åpningen var det mange ungdommer. Mange av dem er fra Hovseter-området, men det var også nysgjerrige fra andre deler av bydelen, som Harald Myklebust, snart 14 år, som sitter i elevrådsstyret på Ris ungdomsskole.

– Det er veldig kult at det nå er kommet en klubb i Vestre Aker. Her er det noe for alle, sier Harald, og nevner podcast-rom og plass for gaming, musikkrom, blant annet.

Han håper at B7 vil bli et sted for ungdommer også fra hele bydelen.

Vi møter ham mens han snakker med Sakaria Sharrawe, også snart 14 år. Han bor i området og går på Hovseter skole.

– Jeg tror dette blir bra. Her kan folk komme sammen, og det blir sosialt. Også ligger det nær t-banen. Det er veldig viktig at vi på Hovseter blir kjent med folk fra andre områder i bydelen, påpeker Sakaria, som til tross for ung alder husker den gangen Hovseterklubben var det viktigste samlingspunktet i området.

– Jeg hører de som er eldre snakker om den ja, sier han.

Flere sa nei

En av de mange som har kjempet for ny klubb på Hovseter, er Fahad Abby. Han har sagt klart fra, på vegne av de unge på Hovseter.

– Husk på alle dem som sa nei på veien. De sa «det går ikke, det går ikke». Det er flere av dem her i dag, sier Abby til Akersposten.

– Den eneste som aldri sa nei, var Vennevold, sier han og nikker i retning av bydelsdirektør Elisabeth Vennevold.

– Hun sa «vi skal prøve!» sier han. - Ja, og Lars Asbjørn Hanssen.

– Ta plass!

Yngvar Husebye, Høyres gruppeleder i bydelsutvalget, som steppet inn på vegne av BU-leder Lars Asbjørn Hanssen, som måtte melde forfall på grunn av sykdom, påpekte at det er et enstemmig bydelsutvalg som står bak den nye klubben.

– Det å ha et sted å være, å samle, og diskutere, og få vennskap, lage vennskap og uttrykke seg, det er fantastisk flott. Det er noe av det vi virkelig har ønsket, sa Husebye, som kunne fortelle at han syns navnet B7 er bra.

– Det er veldig flott at klubben skal hete B7. Det er hele bydelen, sa han og fortsatte: – Vi trenger engasjert ungdom. Engasjer dere, ta plass, uttrykk dere!

– Sted å møtes

– Dette er et sted for ungdommen å møtes, et lavterskeltilbud. Det er viktig å høre til et sted. Dette er en stor dag, sier Marit Getz Wold til Akersposten under åpningen. Hun er tredjekandidat til høstens valg til bydelsutvalget for Arbeiderpartiet.

– Nå kan vi endelig si at vi har ungdomsklubber i alle bydeler, sier hun.

– Dette er noe vi har jobbet for i mange år nå. Alle trenger en møteplass, uansett hvilken bydel man bor i, sier Hedvig Kiil Bøhmer, som er leder for AUF i Vestre Aker og Ullern.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Dans ble det også plass til på åpningen.

Engasjerte

B7 har allerede to ungdommelige erfaringskonsulenter i sving i 20 prosent stilling. Det er også utnevnt flere såkalte huseksperter, som er engasjerte ungdommer som ønsker å bidra og være med å forme den nye klubben.

Torsdag fikk vi oppleve en oppvisning fra den nydannete dansegruppen, husekspertene fortalte litt om hva de jobber med, og til slutt var det flunkne nye biljardbordet tatt i bruk.

B7 er i gang. Fortsettelse følger!

Fakta

Om ungdomsklubben B7:

  • Gjennom den ekstra satsingen fra byrådet i 2018 på fritidstiltak i hele byen, er det delt ut 17 millioner kroner til oppgradering av fritidsklubbene og 5 millioner til styrking av bydelenes ungdomsarbeid.
  • Hovseterungdommen og bydelen har fått to millioner kroner til å pusse opp lokalene til gamle Sætra barnehage. Dermed kan den «gamle» Hovseterklubben nå åpnes.
  • Med «nyåpningen» av Hovseterklubben får vi ungdomsklubber i alle bydeler i Oslo. Det er flott! Ungdomsklubber er sosiale møteplasser, og viktig arenaer for barn og unge.
  • Bydelen har fått en ekstra starthjelp, på 200 000 kroner av byrådet, til å drifte klubben videre. Klubbens husleie er også finansiert i tre år fra oppstartsdato, med midler fra bomiljøsatsingen.
  • I tillegg er bydelen blitt prioritert av byrådet i andre sammenhenger, blant annet til Bufdirs satsing på åpne møteplasser for ungdom - med 800 000 kroner i tre år for perioden 2018 – 2020 (byråden prioriterer Oslos søknader).
  • Bydelen får også sin del av de sentrale midlene til helgetiltak og ekstra satsing på sommerjobb og aktivitetstilbud i ferier. Dermed kan fritidssklubben holdes åpent lenger i ukedagene og i helgene.
  • Tilskuddene er supplement til bydelens egen innsats. Det er bydelene som har ansvar for å drive og utvikle fritidstilbudene til barn og unge, og det er derfor bydelen som skal drifte fritidsklubben videre. Byrådet vil naturlig nok følge med på Hovseterklubben og Hovseterområdet fremover.
  • Generelt har bydelen av byrådet fått 4,3 millioner fra bomiljøsatsingen for å bidra til at Hovseterområdet blir et bedre sted å vokse opp. 1,2 mill. er fordelt til forskjellige tiltak initiert av beboerne selv og frivillige.
  • Bydelen har fått penger til å øke sin tilstedeværelse, og for å sørge for at beboerne får vise hva som er viktigst for dem. I tillegg har Hovseters kommunale gårder blitt rehabilitert på utsiden.

Kilde: Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...