ANNONSE
Annonse

«Jeg håper at 2019 blir det året du tar mot til deg»

Bjørg Duve, frivillig på Ullern kultursenter – og journalist – oppfordrer til å oppsøke ditt nærmeste seniorsenter. Foto av Bjørg: Mimi Sandal

«Jeg vet at noen blir sittende hjemme fordi de ikke våger eller orker å ta det første skrittet – helt alene – for å finne opplevelser og fellesskap sammen med andre.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.12.2018 kl 00:23

ANNONSE
Annonse

Til deg som sitter mye alene.

Først og fremst vil jeg ønske deg en god jul! Dernest håper jeg at 2019 blir det året du tar mot til deg og besøker enten Skøyen aktivitetssenter, Ullern kultursenter, Vinderen Seniorsenter eller Røa Seniorsenter.

Når du får programmet for sentrene i posten, så se deg ut noe du har lyst til å være med på. Bestem deg for at denne gangen vil du ta mot til deg og prøve noe nytt. Tillat deg selv å prøve deltakelse framfor det å være alene. Gi deg selv den gaven!

Jeg vet at noen blir sittende hjemme fordi de ikke våger eller orker å ta det første skrittet – helt alene – for å finne opplevelser og fellesskap sammen med andre.

Se om det er mulig å gå sammen med en nabo eller en bekjent. Se om du på en eller annen måte kan få en god opplevelse av det å søke fellesskapet i stedet for husets fire vegger.

Til deg som vet om noen som sitter alene hjemme. Ta mot til deg og inviter noen med deg til en felles opplevelse. Det verste som kan skje deg, er at du får et nei. Det overlever du.

Får du et ja, kan det første skrittet være tatt, slik at en nabo eller bekjent får lyst til å prøve fellesskapet i stedet for en tilværelse isolert fra andre mennesker.

Vi vet at det å være sammen med andre mennesker, er livgivende. Vi vet at opplevelser er stimulerende. Vi vet at det å skape livsglede og livskvalitet for deg selv og for andre mennesker, bidrar til gode liv. Du må være villig til selv å bidra til dette – både for deg selv og for andre.

Velkommen skal du være!

Vennlig hilsen Bjørg
Frivillig ved Ullern kultursenter

ANNONSE
Annonse