Akersposten

– Jeg hadde aldri trodd at alle skulle bli fornøyde!

Daglig leder Stian Busæt (t.v) kan ikke få fullrost kokken, Hans Berg, nok.

– Det er helt sikkert få restauranter i Oslo hvor du får bedre mat enn her.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2017 kl 11:51

SKØYEN: Det sier Terje Andersen når vi møter ham på Skøyen Aktivitetssenter. Han er beboer i en av omsorgsboligene på Skøyen terrasse, som er nærmeste nabo til aktivitetssenteret. Derfor er det midt i blinken for Andersen å ta turen ned til kafeen på senteret på ettermiddagen.

– Jeg har spist her hele tiden mens jeg har bodd her og har merket en stor endring. Det har blitt veldig, veldig bra. Middagen er blitt et viktig punkt på dagen, sier Andersen.

Han får støtte fra en annen fast bruker av aktivitetssenteret, Berit Seljelid, som bor på Casinetto.

(Saken fortsetter under bildet.)

Berit Seljelid er blant de mange som gjerne spiser middagen sin på Skøyen Aktivitetssenter. Hun forteller om langt bedre mat enn tidligere. Foto: Fredrik Eckhoff

– Det er veldig god mat her. Kokken er utrolig flink! Sist onsdag var det hyggeaften med pensjonistforeningen her, og da skrøt folk veldig av maten hans. Den er god og pent servert, sier Seljelid, som forteller at hun ikke spiser middag her daglig. Noen ganger blir det et smørbrød.

– Men i dag skal jeg ha middag! sier Skøyen-kvinnen, som også skryter av både god service og hyggelige og blide folk som jobber i kafeen.

Snudde opp-ned på mye

Akersposten er invitert av daglig leder ved Skøyen aktivitetssenter, Stian Busæt. Han vi veldig gjerne at vi lager litt blest om middagstilbudet på aktivitetssenteret.

Busæt forteller at de ansatte en ny kokk i mars i år, Hans Berg. Det viste seg å være et lykketreff for alle parter.

– Hans har interessen og «drive’n» på å gjøre det best mulig. Det første han gjorde, var å inngå nye avtaler med nye leverandører, kvalitetsleverandør. Han så at det var mulig å ikke bestille alt fra samme leverandør. Det ble bedre for kokken, og bedre for publikum. Hans sier selv at denne maten skulle man være fornøyd med selv om man hadde fått den på restaurant, sier Busæt.

Nå serverer Skøyen aktivitetssenter hver dag fra mandag til fredag, fra klokken 13.30 til 15. Det er også mulig å få med seg maten hjem, hvis det passer bedre. Her kan alle komme og spise. Eneste krav er at man har passert 60 år.

Busæt forteller at antallet som spiser middag på senteret, har doblet seg siden mars. Det er tydelig at kvalitetsøkningen har gitt resultater.

– TIlbakemeldingene er utelukkende positive. Jeg hadde aldri trodd at alle skulle bli fornøyde! smiler daglig leder, som forteller at det er stort engasjement rundt matproduksjon på eget kjøkken. Utstyret på kjøkkenet har også fått seg en oppsving i det siste, blant annet på grunn av generøse bidrag fra senterets egen venneforening.

Bedre mat for en rimeligere penge

Hovedpersonen bak den store forvandlingen på kafeen, kokken Hans Berg, kommer fra restaurantbransjen. Han har blant annet jobbet på Markveien Mat & Vinhus. Han forteller at nå lages maten fra bunnen av, og råvarene er like gode som dem han er vant til fra restaurantbransjen.

– Betyr ikke det at det koster en del å lage maten?

– Nei, ikke nødvendigvis. Det koster gjerne mer å kjøpe inn ferdigmat fra et annet kjøkken. Vi har lavere innkjøpskostnader nå enn da vi bestilte mat utenfra, sier Berg.

– Hvorfor valgte du å søke deg vekk fra den «vanlige» restaurantbransjen for å lage mat til seniorer på Skøyen?

– Jeg var egentlig litt lei av stress og tung jobb. Men jeg ville veldig gjerne fortsette å lage god mat, sier kokken, som forteller om helt andre tilbakemeldinger nå enn tidligere.

– Her på senteret er folk veldig direkte og ærlige. Det var noe som var litt nytt for meg. Men da får jeg jo helt ærlige meninger om maten. Det er veldig greit, sier han.

Tilpasset gjestene

Når Akersposten er på besøk, summer det muntert fra bordene i kafeen, mens den ene fornøyde gjesten etter den andre smiler fornøyd og skryter av både maten og servicen.

– Men har det hendt at dere har bommet på menyen?

– Vel, vi bommer på menyen iblant, men takket være ærlige tilbakemeldinger gjør vi ikke samme feilen to ganger! sier Busæt.

– Hva er aller mest populært? Når har det vært smekkfullt her?

– Det var nok da vi serverte fårikål på fårikålens dag. Da hadde vi 80 gjester, sier Busæt.

Har større kapasitet

For 80 kroner kan du, hvis du altså er over 60 år, få servert den lekreste middagsrett – pluss dessert – for 80 kroner. Eneste unntak er «månedens middag», som faktisk koster bare 50 kroner.

– Vi ønsker at flere skal oppdage dette tilbudet vår, som vi mener er unikt, sier Busæt. Han forteller at de på vanlige dager har kapasitet til å servere rundt 60 middager.

Nå serverer vi drøyt 40 middager i snitt, sier han.

– Og du merker at bedre mat gir bedre stemning?

– Ja, vi ser at folk spiser mer mat og større porsjoner enn før. Mange sier at dette er som en søndagsmiddag hver dag. God mat er så viktig i hverdagen. Ved å gi brukerne et godt mattilbud, blir jo en helt annen stemning. Atmosfæren blir mye bedre, sier Busæt.

Da vet du, hvis du bor i nærheten av Skøyen aktivitetssenter og er over 60, at god middagsmat til en overkommelig pris er innenfor rekkevidde. Du kan også komme til å bli kjent med nye mennesker. Bon appetit!

Les også:

Savnet jente la igjen telefon og bankkort hjemme
– Vi er mer enn en flinkis-skole

Vil fjerne p-plasser etter påkjørsler ved matbutikk

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...