ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Jeg forventer en bratt læringskurve

Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Arkivfoto

Hemings langrennsstjerne Astrid Uhrenholdt Jacobsen (32) er valgt til ny leder av utøverkomiteen og representant i Idrettsstyret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2019 kl 14:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: – Det er først og fremst en stor ære å få lede en gjeng med så mye engasjement på vegne av norske utøvere. Når det gjelder min rolle i Idrettsstyret, forventer jeg en bratt læringskurve, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Heming-skiløperen erstatter Kjartan Haugen som har vært leder av utøverkomiteen.

Det skriver Norges Idrettsforbund i en pressemelding torsdag.

– Kjartan har vært en ekstremt dyktig leder, og det er store sko å fylle. Men jeg skal forsøke å spille på mine styrker, finne min måte å gjøre det på, sier Uhrenholdt Jacobsen.

– Hva blir din viktigste rolle som leder av utøverkomiteen?

– Jeg skal bidra til at engasjementet i komiteen holdes oppe over tid. Vi er en stor gruppe på 10 personer, med hele syv nye representanter fra flere idretter. Min jobb blir å sette en kurs slik at medlemmene kan jobbe på en måte som resulterer i ønskede endringer. I tillegg blir det viktig å bedre kontakten og informasjonsflyten med utøverne i alle idretter, slik at komiteen kan ta tak i ting som utøverne bryr seg om.

Faktaboks

Astrid Uhrenholdt Jacobsen:
Bor på Ris og representerer Heming.

Har deltatt i tre Olympiske Leker: Vancouver 2010, Sotsji 2014 og PyeongChang 2018

OL-gull: 4x5 km stafett Pyeongchang

Tre VM-gull: Sprint 2007, stafett 2015 og 2017

Mottok i 2015 Egebergs Ærespris for sine prestasjoner i langrenn og friidrett

– Hva tenker du om rollen som representant i Idrettsstyret?

– Jeg vet hva jeg går til. Jeg har sittet i mindre utvalg og styrer tidligere, men overhodet ikke av sammenlignbar karakter. Jeg forventer en bratt læringskurve, men ser frem til å bringe utøverperspektivet til bordet. Politikk kan virke svevende, lite konkret og håndterlig for utøvere som ellers er vant med hardt treningsarbeid, konkrete arbeidsoppgaver og faste rammer. Jeg kommer til å være aktiv i Idrettsstyret.

– Hvorfor engasjerer du deg utøver det å være en idrettsutøver?

– Jeg har tro på at det går an å gjøre en forskjell. I tillegg er det viktig at utøvere også får forståelse for hvordan idretten i Norge er bygget opp. Økt kunnskap og forståelse er viktig i en utøverhverdag også.

– Hva er dine tre viktigste fanesaker?

– Idrett og utdanning, utøverfinansiering og økt politisk engasjement hos utøvergruppa.