Akersposten

– Jeg forventer en bratt læringskurve

Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Arkivfoto

Hemings langrennsstjerne Astrid Uhrenholdt Jacobsen (32) er valgt til ny leder av utøverkomiteen og representant i Idrettsstyret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2019 kl 14:20

OSLO: – Det er først og fremst en stor ære å få lede en gjeng med så mye engasjement på vegne av norske utøvere. Når det gjelder min rolle i Idrettsstyret, forventer jeg en bratt læringskurve, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Heming-skiløperen erstatter Kjartan Haugen som har vært leder av utøverkomiteen.

Det skriver Norges Idrettsforbund i en pressemelding torsdag.

– Kjartan har vært en ekstremt dyktig leder, og det er store sko å fylle. Men jeg skal forsøke å spille på mine styrker, finne min måte å gjøre det på, sier Uhrenholdt Jacobsen.

– Hva blir din viktigste rolle som leder av utøverkomiteen?

– Jeg skal bidra til at engasjementet i komiteen holdes oppe over tid. Vi er en stor gruppe på 10 personer, med hele syv nye representanter fra flere idretter. Min jobb blir å sette en kurs slik at medlemmene kan jobbe på en måte som resulterer i ønskede endringer. I tillegg blir det viktig å bedre kontakten og informasjonsflyten med utøverne i alle idretter, slik at komiteen kan ta tak i ting som utøverne bryr seg om.

Faktaboks

Astrid Uhrenholdt Jacobsen:
Bor på Ris og representerer Heming.

Har deltatt i tre Olympiske Leker: Vancouver 2010, Sotsji 2014 og PyeongChang 2018

OL-gull: 4x5 km stafett Pyeongchang

Tre VM-gull: Sprint 2007, stafett 2015 og 2017

Mottok i 2015 Egebergs Ærespris for sine prestasjoner i langrenn og friidrett

– Hva tenker du om rollen som representant i Idrettsstyret?

– Jeg vet hva jeg går til. Jeg har sittet i mindre utvalg og styrer tidligere, men overhodet ikke av sammenlignbar karakter. Jeg forventer en bratt læringskurve, men ser frem til å bringe utøverperspektivet til bordet. Politikk kan virke svevende, lite konkret og håndterlig for utøvere som ellers er vant med hardt treningsarbeid, konkrete arbeidsoppgaver og faste rammer. Jeg kommer til å være aktiv i Idrettsstyret.

– Hvorfor engasjerer du deg utøver det å være en idrettsutøver?

– Jeg har tro på at det går an å gjøre en forskjell. I tillegg er det viktig at utøvere også får forståelse for hvordan idretten i Norge er bygget opp. Økt kunnskap og forståelse er viktig i en utøverhverdag også.

– Hva er dine tre viktigste fanesaker?

– Idrett og utdanning, utøverfinansiering og økt politisk engasjement hos utøvergruppa.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...