Akersposten

«Jeg forsikret ungdommen om at det er mange mange mange som er glad i han»

«Vi kjenner en bekymring. La oss derfor snakke om det. La oss kaste lys i mørket,», skriver politiet. Illustrasjonsfoto

«Politiets operasjonssentral fikk melding om at en ungdom ønsket å ta sitt eget liv. Han hadde uttrykt det til venner, og de var redde og engstelige,» skriver politiet på Facebook torsdag morgen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.01.2021 kl 11:15

OSLO VEST: Det er Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon som har lagt ut et innlegg på sin Facebook-side torsdag. Her skriver de at at de i det siste har sett flere tilfeller som omhandler ungdom som opplever utenforskap, ensomhet og isolasjon.

Her beskriver avsnittet et tilfelle der de fikk melding om at en ungdom ønsket å ta sitt eget liv:

«Alle sammen! - viktig melding! Kast lys i mørket!

Hver morgen ser vi gjennom loggene fra det siste døgnet. Forebyggende enhet ser naturligvis ekstra nøye etter ungdom og ungdomsrelaterte saker. I den siste tiden har vi registrert flere logger som minner om fortellingen under. Vi vet ikke pr. nå om det er en reel økning, men vi kjenner en bekymring. La oss derfor snakke om det. La oss kaste lys i mørket.

Politiets operasjonssentral fikk melding om at en ungdom ønsket å ta sitt eget liv. Han hadde uttrykt det til venner, og de var redde og engstelige. Ungdommen ville i utgangspunktet ikke oppgi hvor han var, men han var ute og alene. Etter noe politiarbeid fikk vi kontakt med han, og gjorde en avtale om møtepunkt. Kort tid etter kom en flott ungdom gående mot politibilen. Jeg åpnet armene og fikk en sterk omfavnelse. Vi ble stående slik en stund. Jeg slet med å holde tårene tilbake, og forsikret ungdommen om at det er mange mange mange som er glad i han, og som bryr seg.

Etter en lang prat snakket jeg deretter med hans mor. To dager etter hendelsen ringte jeg for å snakke med mammaen på nytt. Hun beskrev en vanskelig situasjon. Ungdommen hadde opplevd mye utenforskap og ensomhet siden overgangen fra ungdomsskolen til videregående. Mange har funnet nye venner og bekjente. Han opplevde seg som mislykket og alene. Spesielt vanskelig i helgene. Snapper og informasjon fra sosiale medier gjorde han smertelig klar over sin ensomhet. I tillegg til manglende mestring på en krevende skolearena.

Nå har flere tidligere venner samlet seg rundt han. Mammaen ønsker at vi skal snakke om dette. Gutta sliter også med disse tingene. Denne flotte gutten var heldigvis åpen og ærlig. Mammaen ønsker at denne historien skal fortelles, og at temaet blir diskutert.

Hva kan vi konkret gjøre for å forebygge utenforskap? Vi vet at utenforskap, ensomhet og isolasjon er arnested til mye vondt. Manglende sosial fungering, manglende deltakelse i arbeidslivet, ekstremisme og andre konsekvenser. Flere arbeider i dag med temaet. Vi henvender oss nå til dere foreldre. Snakk med ungdommen om dette. Snakk om hva alle og en hver kan gjøre for å inkludere. Hvis ungdommen selv isolerer seg, snakk om det. Kast lys på det! Kontakt skole, foreldre, helsesøster og andre. Sammen blir vi sterkere.

Avsnitt for kriminalitetsforebygging, Enhet Vest»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...