Akersposten

«Jeg føler jeg har mer igjen å gi»

Vibeke Lilloe (68) og Lilly. Vibeke har jobbet i utenrikstjenesten hele sitt yrkesaktive liv, og går snart ut av døren som pensjonist. Men hun har ikke lyst til å gi seg i arbeidslivet. Foto: Privat

Hun startet som kontorassistent og endte opp som ambassadør. Snart går hun av med pensjon, men helt pensjonist ønsker hun ikke å bli.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2020 kl 08:00

HOFF: I brevet til Akerspostens lesere lurer Vibeke Lilloe på om det fins en jobb der ute for henne. Her er brevet:

68 år ung kvinne blir pensjonist 1. april – nesten aprilsnarr, føler jeg! For egentlig synes jeg det er for tidlig å legge inn arbeidsårene. Jeg føler jeg har mer igjen å gi i arbeidslivet, men har ikke sett noe til de insentivene man hører om – for å få folk til å stå lenger i jobb.

Men jeg gir ikke opp så lett. Tar skjeen i egen hånd og skriver derfor dette innlegget i Akersposten. Det jeg ønsker meg er en halvdags/deltids jobb. Jeg er svært fleksibel og åpen for ulike typer arbeid, er nærmest altetende i så måte. Om Lilly, min lille hund, kunne få være med på jobb – ville det være flott, men ikke noe krav.

Om meg selv skal sies at jeg har jobbet hele 43 år i Norges utenrikstjeneste. De årene har vært fantastiske med tjeneste både hjemme i Utenriksdepartementet i Oslo og i åtte land på fire kontinenter; Kenya, Ungarn, Filippinene, Tanzania, Skotland, Nord-Makedonia, Brasil og Bosnia og Hercegovina. Jeg begynte som kontorassistent og sluttet som ambassadør. Min karriere har vært spennende og allsidig, alt fra å bistå nordmenn som har kommet i problemer utenlands, skrive politiske rapporter og representere Norge i ulike sammenhenger. Jeg har fått sett mye av verden og er utrolig takknemlig for den jobben jeg har hatt i så mange år.

Om noen ble spurt om hvordan jeg var som person, håper og tror jeg svaret ville være at jeg er positiv og initiativrik – med motto om ikke å utsette til i morgen det som kan gjøres i dag. Fremdeles fleksibel og tilpasningsdyktig, og ekstremt morgenfugl. Skriver raskt på pc, er regnskapskyndig, har godt humør, mye omsorg for andre, er ordensmenneske, er god til å strikke, liker å være ute i skog og mark, og mye mer som jeg kan fortelle om i et evt. intervju.

Hva er det så jeg ønsker meg på veien videre, etter UD-jobben? Jeg ønsker meg å kunne få bidra til samfunnet i lønnet arbeid i en halvdags/deltidsjobb i hvert fall et par år til. Hva det skulle være, vet jeg ikke helt, jeg er som sagt åpen for mangt. Mitt erfaringsgrunnlag er svært bredt etter 43 år i hjemme- og utenlandstjeneste. Jeg er nærmest litt som poteten – kan brukes til det meste. CV kan fås ved henvendelse.

Så venter jeg i spenning – på å få høre om mitt ønske vil gå i oppfyllelse.

Vibeke Lilloe
Hoff

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...