Akersposten

– Jeg er veldig heldig!

Frida Lyshoel er i gang med trainee-stilling hos Toppseriens og Røas sponsor, OBOS. Foto: Erik Olsson

Når Frida (23) sjonglerer heltidsstudier med toppfotball i Røa, passer det helt utmerket med deltidsjobb i tillegg!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2019 kl 11:50

RØA: Ja, døgnet har bare 24 timer før fotballspillere i Toppserien også, så det gjelder å planlegge dagen nøye for å få timeplanen til å gå opp.

Akersposten og en rekke andre medier skrev i fjor om hvordan Røas landslagsspiller Kristine Bjørdal Leine måtte legge studiene på hylla fordi det ble umulig å kombinere klubbspill, landslagsspill og sykepleierstudier på Diakonhjemmet.

En fot innenfor

Som spiller i Røa trener man gjennom hele uken, og på tirsdager og torsdager er det både morgen- og ettermiddagsøkt.

Kristine Leines kollega i Røa-forsvaret, Frida Lyshoel, har også satset på studier. Hun går på Universitetet i Ås og er i gang med mastergrad i industriell økonomi. Foreløpig har det gått greit å kombinere.

– Jeg er veldig heldig med skolen. De samarbeider med Olympiatoppen og er fleksible med obligatorisk oppmøte. Det er tilrettelagt slik at jeg kan gjøre mye hjemmefra, blant annet videoforelesninger, sier Lyshoel.

LES OGSÅ: – Det er utrolig mye kjekkere å spille kamp når det er mye folk

Relevant arbeidserfaring er viktig, og denne vinteren åpnet det seg en mulighet for både Lyshoel og flere andre Toppserie-spillere. OBOS, som først gikk inn i avtale med Toppfotball Kvinner som generalsponsor for Toppserien før fjorårets sesong, så som Røa Dynamite Girls' generalsponsor, ga Lyshoel mulighet til å jobbe deltid som trainee.

– Jeg jobber nå i en trainee-stilling i OBOS, i miljøavdelingen. Det er rundt 10 timer i uken, og det passer veldig bra med studiene. Jeg har fordypet meg i vann og miljø, og i OBOS skal jeg være med å gjøre byggeprosjekter mer miljøvennlige, sier hun.

– For meg er det utrolig viktig å få en fot innenfor i bransjen. Jeg er veldig takknemlig for at jeg får denne muligheten.

Aktiv partner

OBOS har valgt å være en aktiv samarbeidspartner både med Toppserien og Røa, og nylig var laget på en ukes treningsopphold i Tyrkia, sponset av OBOS.

– Vi merker deres engasjement, både med turen til Tyrkia, med jobb og at de gir ut stipender til spillere. Vi ser også at når en så stor aktør som OBOS viser interesse for Toppserien, er det flere andre som henger seg på, som ser at det er lurt å satse på damefotball, sier Røa-spilleren, som har vært i klubben i omtrent ett år.

Konsernsjef Daniel Siraj i OBOS har tidligere sagt til VG at dette er et vinn-vinn-prosjekt for OBOS.

– Dette er ingen veldedighet fra oss. Jentene skal jobbe, men det tilpasses fotballen. Fordi vi er opptatt av kvinnefotball, og fordi vi vil hjelpe dem, hvis vi kan, til å bli bedre, sier Siraj til VG.

Stortrives i Røa

Hun er egentlig fra Troms, nærmere bestemt fra Finnsnes, og fotballsatsing i Røa passet bra med studiene like utenfor Oslo.

– Jeg hadde hørt mye positivt om miljøet og kulturen i klubben. Vi er en sulten spillegruppe og har et bra trenerteam, sier hun.

I fjor var Røa en typisk middelhavsfarer, og de ble tidlig klart at det var umulig å rykke ned, men også vanskelig å ta medalje. Nå har klubben fått inn flere spennende, nye spillere, og Frida Lyshoel tror årets sesong blir bedre enn fjorårets.

– Ja, det blir en veldig spennende sesong. Vi har fått inn flere gode spillere, og jeg tror vi kan bite godt fra oss. Det har vært friskt med de nye spillerne, som er veldig trivelige folk. De passer godt inn i Røa, sier hun.

– Og med heltidsstudier, trening, kamper og deltidsjobb har du ingen problemer med å fylle dagene?

– Hehe, nei, det er greit å ha noe å holde på med! sier 23-åringen.

LES OGSÅ: – Det er utrolig mye kjekkere å spille kamp når det er mye folk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...