ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Jeg er veldig heldig!

Frida Lyshoel er i gang med trainee-stilling hos Toppseriens og Røas sponsor, OBOS. Foto: Erik Olsson

Når Frida (23) sjonglerer heltidsstudier med toppfotball i Røa, passer det helt utmerket med deltidsjobb i tillegg!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2019 kl 11:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Ja, døgnet har bare 24 timer før fotballspillere i Toppserien også, så det gjelder å planlegge dagen nøye for å få timeplanen til å gå opp.

Akersposten og en rekke andre medier skrev i fjor om hvordan Røas landslagsspiller Kristine Bjørdal Leine måtte legge studiene på hylla fordi det ble umulig å kombinere klubbspill, landslagsspill og sykepleierstudier på Diakonhjemmet.

En fot innenfor

Som spiller i Røa trener man gjennom hele uken, og på tirsdager og torsdager er det både morgen- og ettermiddagsøkt.

Kristine Leines kollega i Røa-forsvaret, Frida Lyshoel, har også satset på studier. Hun går på Universitetet i Ås og er i gang med mastergrad i industriell økonomi. Foreløpig har det gått greit å kombinere.

– Jeg er veldig heldig med skolen. De samarbeider med Olympiatoppen og er fleksible med obligatorisk oppmøte. Det er tilrettelagt slik at jeg kan gjøre mye hjemmefra, blant annet videoforelesninger, sier Lyshoel.

LES OGSÅ: – Det er utrolig mye kjekkere å spille kamp når det er mye folk

Relevant arbeidserfaring er viktig, og denne vinteren åpnet det seg en mulighet for både Lyshoel og flere andre Toppserie-spillere. OBOS, som først gikk inn i avtale med Toppfotball Kvinner som generalsponsor for Toppserien før fjorårets sesong, så som Røa Dynamite Girls' generalsponsor, ga Lyshoel mulighet til å jobbe deltid som trainee.

– Jeg jobber nå i en trainee-stilling i OBOS, i miljøavdelingen. Det er rundt 10 timer i uken, og det passer veldig bra med studiene. Jeg har fordypet meg i vann og miljø, og i OBOS skal jeg være med å gjøre byggeprosjekter mer miljøvennlige, sier hun.

– For meg er det utrolig viktig å få en fot innenfor i bransjen. Jeg er veldig takknemlig for at jeg får denne muligheten.

Aktiv partner

OBOS har valgt å være en aktiv samarbeidspartner både med Toppserien og Røa, og nylig var laget på en ukes treningsopphold i Tyrkia, sponset av OBOS.

– Vi merker deres engasjement, både med turen til Tyrkia, med jobb og at de gir ut stipender til spillere. Vi ser også at når en så stor aktør som OBOS viser interesse for Toppserien, er det flere andre som henger seg på, som ser at det er lurt å satse på damefotball, sier Røa-spilleren, som har vært i klubben i omtrent ett år.

Konsernsjef Daniel Siraj i OBOS har tidligere sagt til VG at dette er et vinn-vinn-prosjekt for OBOS.

– Dette er ingen veldedighet fra oss. Jentene skal jobbe, men det tilpasses fotballen. Fordi vi er opptatt av kvinnefotball, og fordi vi vil hjelpe dem, hvis vi kan, til å bli bedre, sier Siraj til VG.

Stortrives i Røa

Hun er egentlig fra Troms, nærmere bestemt fra Finnsnes, og fotballsatsing i Røa passet bra med studiene like utenfor Oslo.

– Jeg hadde hørt mye positivt om miljøet og kulturen i klubben. Vi er en sulten spillegruppe og har et bra trenerteam, sier hun.

I fjor var Røa en typisk middelhavsfarer, og de ble tidlig klart at det var umulig å rykke ned, men også vanskelig å ta medalje. Nå har klubben fått inn flere spennende, nye spillere, og Frida Lyshoel tror årets sesong blir bedre enn fjorårets.

– Ja, det blir en veldig spennende sesong. Vi har fått inn flere gode spillere, og jeg tror vi kan bite godt fra oss. Det har vært friskt med de nye spillerne, som er veldig trivelige folk. De passer godt inn i Røa, sier hun.

– Og med heltidsstudier, trening, kamper og deltidsjobb har du ingen problemer med å fylle dagene?

– Hehe, nei, det er greit å ha noe å holde på med! sier 23-åringen.

LES OGSÅ: – Det er utrolig mye kjekkere å spille kamp når det er mye folk