Akersposten

– Jeg er overbevist om at han lever

Proffen med den røde selen han hadde på seg da han forsvant sist torsdag. Foto: Privat

– Vi savner ham noe så innmari, sier eieren til Proffen, som har vært dypt savnet siden sist torsdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2019 kl 10:44

SØRKEDALEN/MARKA: Den engelske setteren Proffen (9) forsvant fra tur i Maridalen torsdag kveld i forrige uke. Det har vært noen observasjoner, og minst to av disse er ganske sikkert av Proffen. Den ene var fredag kveld ved Voksen Skog. Den andre kom mandag formiddag denne uken.

– Det siste vi vet, er at han antakelig ble observert mellom Vettakollen og Bånntjern mandag i 11.30-tiden. Hun som ringte, har greie på hunder og gikk tur med flere hunder da hun så ham, sier Proffens eier, Brit Lisa Skjelkvåle, til Akersposten. – Det er ganske sannsynlig at det var Proffen. Hun sa også at hunden hadde på en rød sele.

Ettersom Proffen bor i Sørkedalen, har det vært vanskelig å vite hvor man skal lete etter den spreke setteren. Det er langt mellom Sander gård i Maridalen og hjemmet til Proffen i Sørkedalen.

– Nå leter vi i Sørkedalen, men også over til Maridalen, aller mest i litt bynære strøk. Det er store områder, sier hun.

Enormt engasjement

Det har vært et stort engasjement rundt forsvinningen til Proffen. Det har vært stor mobilisering blant annet i foreningen Rømlingen på Facebook, der det jevnlig tikker inn meldinger om hvor folk leter.

– Vi merker et voldsomt engasjement. Folk sier de nesten ikke får sove om natten fordi bikkja vår er borte. Det er helt utrolig å høre, sier Skjelkvåle, som forteller at hun, mannen og datteren er ute og leter, i tillegg til å følge med på Facebook-oppdateringer.

– Vi er mye ute og leter, men man blir jo sliten. Jeg merker at jeg blir mentalt sliten, sier hun.

Et lunt sted?

– Hvor kan Proffen befinne seg, tror dere?

– Jeg er overbevist om at han lever. En hund kan sove i mange timer hver dag, og han kan ha funnet seg et sted som er lunt, sier hun og oppfordrer folk til å følge med og være oppmerksomme, og gjerne sjekke eventuelle uthus eller garasjer.

Eieren forteller at Proffen er i god form, og at han har forsvunnet tidligere også.

– Men aldri mer enn i kanskje en time, og han har alltid vært flink til å finne tilbake, for eksempel til bilen, sier hun.

Hun setter stor pris på alle som er ute og ser etter kjæledeggen deres og håper på nye observasjoner og positive svar.

– Vi savner ham noe så innmari, sier hun.

LES OGSÅ: Proffen antakelig sett fredag kveld

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...