Akersposten

– Jeg er oppriktig bekymret for om Oslo nå nærmer seg et bristepunkt

Byrådsleder Raymond Johansen og helsebyråd Robert Steen orienterer om koronasituasjoen og hvilke tiltak som vil gjelde i Oslo fremover. Foto: NTB

– Jeg er oppriktig bekymret for om Oslo nå nærmer seg et bristepunkt, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Han mener byrden av koronatiltakene er for tung.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

OSLO: Han varsler at Oslo nå ønsker å selv ha kontrollen over tiltakene. Nasjonale tiltak bestemt av regjeringen gjelder også for Oslo for tiden.

Selv ett år etter at koronaviruset kom til landet, følger de aller fleste samvittighetsfullt råd, regler og anbefalinger, framhevet Johansen på en pressekonferanse tirsdag – på dagen tre måneder etter nedstengningen av byen.

Det er uaktuelt for Oslo å skulle ligge på nærmest null smitte før tiltakene kan lettes på, sier han.

– Vi ser altfor godt at tiltaksbyrden er for tung. At folk nå har levd lenge nok i en stengt by. Jeg er oppriktig bekymret for om Oslo nå nærmer seg et bristepunkt, sier byrådslederen.

– Prekært
Han reagerer også på at Oslo har havnet helt nede på 197. plass av norske kommuner for vaksinegrad.
– Det mener jeg rett og slett ikke står i forhold til den trusselen vi møter her. Det står ikke i forhold til de tiltakene nasjonale helsemyndigheter mener oslofolk må leve med, sier Johansen på en pressekonferanse tirsdag.

Byrådslederen mener forholdsmessighet må være styrende for vaksinering og viser til at mange kommuner knapt har smitte, men er i gang med vaksinering av folk i 60-årene.

– De nye variantene av viruset har gjort spørsmålet om fordeling av vaksiner enda mer prekært. Vi har et tidsvindu nå hvor vi fortsatt kan rekke å vaksinere før de nye muterte virusene får spredt seg og tatt over, sier Johansen.

Gult nivå på videregående
Oslo planlegger å gå fra rødt til gult nivå i videregående skoler fra mandag av. En endelig avgjørelse fattes før helga.
– Vi forbereder oss, per i dag, for å gå til gult nivå i videregående skole fra førstkommende mandag, men vil komme tilbake til endelig avgjørelse før helga, sier Johansen.

– Andre lettelser vurderes løpende, og kommer til å bli innført gradvis og kontrollert. Det betyr at vi ikke slipper opp fra en dag til en annen, men gradvis beveger oss mot en åpnere by, fortsetter han.

Barnehager, barneskoler og ungdomsskoler i hovedstaden gikk tilbake til gult nivå i forrige uke. Oslo har vært sosialt nedstengt siden 9. november.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...