Akersposten

– Jeg er kjempespent og gleder meg veldig

Adressen er den samme som før - men Kaktus er blitt til Lille Ager, og innenfor dørene er alt helt nytt. Daglig leder Line Moreno gleder seg stort til åpningen. Foto: Reidar Martinsen

Det er like før nå. Daglig leder Line Patricia Moreno viser oss inn til Lille Ager i Lilleakerveien. Det er like før hun kan åpne dørene til det som var Kaktus, men som nå er Lille Ager. Er du en av stamgjestene fra Kaktus-tiden, vil du se store endringer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2021 kl 11:07

LILLEAKER: Lokalet er totalrenovert, og etter vår lille sniktitt sammen med Moreno er konkusjonen klar: Det er bare å glede seg til tirsdag når restauranten offisielt åpner sine dører.

– Jeg er kjempespent og gleder meg veldig, sier hun. – Vi har jobbet utrettelig gjennom flere måneder for å få Lille Ager til å bli et sted som fremstår nytt og moderne, men hvor sjelen i dette gamle bygget er beholdt.

– Husk at huset hvor vi holder til, skriver sin historie tilbake til 1897. Derfor var det veldig gøy å «hakke» seg inn til de originale mursteinsveggene. Vi synes dette skaper en veldig fin atmosfære her, smiler hun og legger til: – Med litt flaks så kanskje vi rekker å åpne litt tidligere enn tirsdag.

Gamle Kaktus gikk konkurs i mars, og mange var svært lei seg for å miste det lokale møtestedet. Ingen tvil om at Kaktus hadde mange venner og helt siden den mars-dagen har det vært et savn på Lilleaker og i hele Ullern – og enda lenger. Derfor var også gleden stor da det ble klart at det skulle komme en ny restaurant.

Nå kan daglig leder Line Moreno omsider åpne det som for mange vil føles som en virkelig gave til hele området.

– Vi ønsker jo at dette først og fremst skal være et treffpunkt for folk i området, et sted for det uformelle og hyggelige samværet rundt et godt måltid. Vi har hatt utallige forespørsler allerede – og daglig stikker folk hodet inn her og lurer på når vi åpner. Det er jo veldig hyggelig, smiler Line.

Tidligere Kaktus restaurant er blitt totalrenovert under Line Patricia Morenos ledelse. Senest tirsdag er det åpning for Lille Ager. Foto: Reidar Martinsen

– Oppussingen her er jo betydelig. Dette må ha kostet en god del?

– Ja, det har det. Hvor mye kan jeg ikke si, men husk at dette er et gammelt hus og mye måtte bare skiftes. Det gjelder for eksempel hele det elektriske anlegget. Det er klart at vi har støtt på noen utfordringer underveis, men jeg har aldri vært i tvil om at vi skulle komme i mål med dette til september.

– Hva slags mat vil man få på Lille Ager?

– Kort sagt europeisk, det vil si litt fra det italienske, litt fra det franske og litt fra det norske kjøkken - i tillegg til burgere og pizza. Pizzaovnen er underveis fra Italia, men noe forsinket så vi klarer ikke å by på pizza helt i starten – men vi regner med at det ikke skal gå så lang tid før den er på plass.

– Vanskelig å få tak i folk til kjøkken og servering?

– Det er ingen tvil om at det har vært vanskelig i bransjen i lengre tid på grunn av pandemien, så det har ikke vært bare enkelt – men nå har vi både kjøkkensjef, kokker og servitører på plass. Vi blir totalt cirka 10 – 12 personer.

– Vi vil jo også ha åpent for sluttede lag inne i vår baravdeling , eller arrangementslokale om man vil. Her regner jeg med at vi får plass til ca 50 personer. Vi har forøvrig allerede bestemt oss for å holde quiz her hver mandag, men ser også for oss andre typer arrangementer etter hvert, sier Line. To store TV-skjermer er også på plass.

Til uken lyser det altså igjen i vinduene i 1. etasje i Lilleakerveien 23. Ventetiden er over. Barnet er født. Lille Ager er navnet.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...