Akersposten

- Jeg er kjempeskuffet over at løftet ikke blir holdt

STOPP HER: Arbeidet med omlegging gang- og sykkelvei er påbegynt, men hvor er den nye gangveien, spør FAU-representanten Kristel Alstad-Evjen. Foto: Vidar Bakken

Arbeidet med vannbehandlingsanlegget er i gang foran skolen, men det noe vesentlig som mangler mener den tidligere lederen av FAU ved Huseby skole.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

HUSEBY: Vann- og avløpsetaten lovet at det aller første som skulle bli bygget var ny gangvei forbi riggområdet på Hundejordet.

- Jeg er kjempeskuffet over at løftet ikke blir holdt, sier Kristel Alstad-Evjen, som nå er FAU-representant ved Hovseter skole, etter å ha vært leder av FAU ved Huseby skole, i tiden hennes barn gikk der. Hun har i denne tiden vært aktiv i forbindelse med skolens forhandlinger rundt barnas sikkerhet knyttet til anleggsarbeidet.

Løftet fra VAV

Vi møtte Alstad-Evjen ved området som er stengt av foran Huseby skole, hvor arbeidet med omlegging og kulvert for gang- og sykkelvei ble satt i gang i høstferien. I forbindelse med et møte med representanter for Huseby skole i januar i år skriver VAV i sitt møtereferat:

Omlegging av gangsti over Hundejordet er det første som skjer, deretter omlegging av gang, og - og sykkelvei og påfølgende bygging av kulvert for planfri kryssing.

- Også i flere andre møter har etaten forsikret oss om at gangveien skulle komme først. Når vi kommer fra høstferie, er arbeidet med omlegging av gang- og sykkelvei uten varsel satt i gang. Da jeg satt i FAU på Huseby skole frem til sommeren, var det sikkerheten for barna som hadde førsteprioritet. I den sammenheng var det også viktig at når elevene ved Hovseter skole skulle flyttes over til FO-bygget, så skulle gangveien være opparbeidet, slik at disse elevene som går og sykler også har en trygg vei til skolen. Den gjørmete stien som fremdeles er åpen, er lite egnet for syklende og aller minst for dem som skal med barnevogn til barnehagen i FO-bygget. Ved mye nedbør er den ikke fremkommelig i det hele tatt, sier Alstad-Evjen.

Saken fortsetter under bildene

NY TURVEI: Den nye gangveien skal gå langs gjerdet til riggområdet (rød markering). VAV vil anlegge en to meter bred tursti med fiberduk, bærelag og grusdekke - lyssatt og med vintervedlikehold. Ill.: VAV

Sykler i veibanen

Hun ser at en mange syklister nå bruker veien forbi anleggsområdet, i stedet for VAVs anbefalte, omlagte trase. Syklistene står og venter på å finne et smutthull i rushtrafikken.

- Når elevene på Hovseter skole som skal til den midlertidige skolen i FO-bygget ser alle de voksne som bruker veibanen, er det lite som skal til før de med ungdommelig overmot gjør det samme. Nå forlanger vi at gangveien forbi riggområdet opparbeides i henhold til løftene som er gitt. Sikkerheten for barna skal ha førsteprioritet, sier Alstad-Evjen.

Les saken: – Mange vil velge å sykle i veibanen

VENTER PÅ SMUTTHULL: Syklister venter på en åpning i rushtrafikken. Mange bryr seg lite om VAVs alternative rute. En trafikkvakt er plassert ved stengselet. Foto: Vidar Bakken

Trafikkvakter

En annen ting som opptar henne, er løftet om at det skal komme trafikkvakter flere steder på skoleveien.

- Jeg har ikke sett trafikkvakter andre steder enn her hvor gang- og sykkelveien er sperret av. Hvor er vaktene som skal betjene krysset ved Ostadalsveien og krysset Stasjonsveien/Sørkedalsveien, spør hun.

Hun har sendt brev til VAV, hvor hun peker avtalene som er gjort i prosessen. Onsdag denne uken skal Hovseter skole med blant andre FAU i møte med VAV.

- Der vil vi ha konkrete svar på hvorfor inngåtte avtaler ikke er overholdt og vi vil forlange at tiltak umiddelbart blir satt i verk. Det eneste fornuftige nå er å åpne gang- og sykkelveien inntil ny gangvei over Hundejordet er på plass.

Spørsmål til VAV

Akersposten stilte følgende spørsmål til Vann- og avløpsetaten:

Vann- og avløpsetaten har i flere sammenhenger lovet at det skal anlegges ny gangvei over Hundejordet før det blir startet opp arbeid med omlegging av gang- og sykkelvei og påfølgende bygging av kulvert for planfri kryssing foran Huseby skole. VAVs referat fra møte med representanter ved Huseby skole:
Omlegging av gangsti over Hundejordet er det første som skjer, deretter omlegging av gang- og sykkelvei og påfølgende bygging av kulvert for planfri kryssing.

Nå er gang- og sykkelvei sperret av og arbeidet i gang og en del av rigg- og anleggsområdet gjerdet inn. Hva er årsaken til at gangveien over Hundejordet ikke er opparbeidet i henhold til planen?

Gjennom møteinformasjon og i brev til Huseby skole står det: Under anleggsperioden vil Vann- og avløpsetaten ha trafikkvakter ved innkjøring til Husebyjordet, lyskrysset Sørkedalsveien/Husebyleiren, og i Ostadalsveien og for øvrig etter behov. Avklares i dialog med skolen.

Hva er årsaken til at dette ikke er fulgt opp? Det er kun en vakt ved sperringen til gang- og sykkelveien.

GJERDET INN: En del av det planlagte riggområdet er foreløpig gjerdet inn med flyttbare gjerder. Foto: Vidar Bakken

Svar gitt Kristel Alstad-Evjen

Akersposten har ikke fått direkte svar på spørsmålene, men er bedt om å referere svar som VAV har gitt Kristel Alstad-Evjen på mail, som har stilt spørsmål ved manglende trafikksikkerhet og hvorfor den omtalte gangveien ikke er opparbeidet, samt mangel på trafikkvakter. Her er svaret som er gitt Alstad Evjen av kommunikasjonsleder Ny vannforsyning Oslo, Gro Haldis Elden:

Takk for spørsmål og tilbakemeldinger angående trafikksikkerhet. Her er en nærmere forklaring på hva som pågår ved Hundejordet nå.

Arbeid med gang- og sykkelvei:
Det jobbes med å utvide og bygge om Sørkedalsveien for å lage innkjøring til Hundejordet, og planfri krysning for gang- og sykkelveien. Derfor er det redusert fremkommelighet på veistrekningen forbi jordet. Disse arbeidene er søkt om og godkjent. Bymiljøetaten som er veimyndighet, har også godkjent tilhørende skiltplan. De skiltede alternative rutene er vurdert som tryggere i samråd med Bymiljøetaten enn en midlertidig omlegging av den eksisterende gang- og sykkelveien, mens planfri krysning etableres. Vi følger de sikkerhetstiltakene som er gitt i vedtaket fra Bymiljøetaten. For at det skal være tryggest mulig for alle som beveger seg i området, anbefaler og oppfordrer vi til å bruke skiltet rute hvis man går eller sykler.

Sti over Hundejordet:
Vi har i dag fått tillatelse til å starte med opparbeidelse av riggområde og omlegging av turstien. Det betyr at turstien vil bli stengt i en kortere periode av hensynet til sikkerheten til de gående inntil den er omlagt. Omleggingen av gang- og sykkelveien og omleggingen av gangstien er de første aktivitetene som skal skje.
Alle arbeidene vi gjør nå inngår i forberedelsene til å legge om turstien. Opparbeidelsen av en anleggsvei inn på jordet og noe forarbeider på jordet er en forutsetning for at vi skal kunne komme til, og gjennomføre omleggingen på en trygg måte. Med andre ord er arbeidet som nå pågår nødvendig også for omlegging av turstien. Det blir satt opp midlertidig sikring, men det permanente gjerdet rundt riggområdet vil ikke være på plass før stien er omlagt.

Trafikkvakter:
Det har hele tiden vært sagt at trafikkvakter vil bli utplassert i tidsrom med mange skolebarn i området og at behovet vurderes i samråd med skolene i området. Dette er i hovedsak tenkt som et behov når massetransporten starter opp. Det er foreløpig ikke vurdert at det er behov for trafikkvakt ved Ostadalsveien/Sørkedalen eller Hovseterkrysset i forbindelse med arbeidene som pågår i denne tidlige fasen.

Etter å ha sett svaret fra VAV til Alstad Evjen har Akersposten bedt om et direkte svar på løftet gitt Huseby skole: "Omlegging av gangsti over Hundejordet er det første som skjer, deretter omlegging av gang- og sykkelvei og påfølgende bygging av kulvert for planfri kryssing." Er dette fulgt opp?

Elden svarer på mail:
- Vi ser at vi har vært utydelige i møtet med skolen i januar, men understreker at det er nødvendig å lage en anleggsadkomst fra Sørkedalsveien for å kunne starte på omleggingen av stien over jordet.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...