ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Jeg er ikke sint, men veldig skuffet»

Rødt lys for dieselbiler fra tirsdag morgen, og det frustrerer Høyre-politiker Jan Terje Bakler. Illustrasjonsfoto

«I 2007 ble jeg oppfordret av Statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet i regjering til å kjøpe dieselbil for å redusere utslipp av CO2. Da hadde jeg en Volvo V40 bensinbil,» skriver Ullern-politiker Jan Terje Bakler.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2017 kl 21:16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN: Det er i et debattinnlegg på Dagbladet.no bydelspolitikeren, som er varamedlem i bydelsutvalget i Bydel Ullern, skriver om hvordan han føler seg urettferdig behandlet av det rød-røde byrådet, etter at det ble klart at dieselbiler har kjøreforbud i Oslo fra tirsdag morgen og i flere dager fremover.

Han forteller om hvordan regjeringens oppfordring til å kjøpe dieselbil, førte til at salget av dieselbiler hadde steget til 75 prosent av alle nye biler i 2011. Derfor valgte Bakler å bytte ut bensinbilen med en Volvo V60 eDrive diesel 2012-modell.

«Nå har det rød-røde byrådet innført kjøreforbud for meg med min bil fra tirsdag og inntil videre. Jeg bruker bilen i jobben og får med kollektivtransport vesentlig lenger reisetid, og dermed kan jeg ikke ha like mange oppdrag,» skriver Bakler. Han påpeker også at dette kommer i tillegg til at byrådslederen, som tjener fem ganger mer enn han gjør i gründerjobben, har innført boligskatt på rekkehuset hans.

Ullern-politikeren, som representerer Høyre, avslutter innlegget på Dagbladet.no slik: «Jeg er ikke sint, men veldig skuffet.»

Les hele innlegget hans her

Les også:
Er det mulig å håndheve et dieselforbud?

– Reis før eller etter rushtiden