Akersposten

– Jeg er henrykt

ALL GRUNN TIL Å SMILE: Fra venstre: Christian Hansson, Janne Schønheyder, Kjetil Johannessen og Hanna E. Marcussen gleder seg over at planene for ny kyststi er klare. De står på bryggen til Oslo Kajakklubb hvor turstien skal gå. Helt i bakgrunnen, Maxbo. Foto: Vidar Bakken

Det er snart åtte år siden bystyret vedtok at kyststien skulle forlenges fra Maxbo og videre innover i Bestumkilen. Nå skal planforslaget vedtas.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2018 kl 14:26

BESTUMKILEN: - Endelig kan byrådet sende saken om kyststien til bystyret for behandling. Planen er blitt veldig god og med realisering av denne planen kan alle få tilgang til sjøen langs en ny del av kyststripen. Denne strekningen er i dag en missing link, hvor vi nå får koblet kyststien til der den ender ved Vækerø og får ledet den videre inn i Bestumkilen, sier byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen (MDG)

Hele veien i vannkanten

For noe over syv år siden vedtok bystyret at det skulle legges kyststi på denne ruten. Den gang var blant andre et stridsspørsmål knyttet til hvordan en kyststi over bryggene til Oslo Kjakklubb ville påvirke virksomheten. Dette er blant annet løst med en utvidet flytebrygge. Nå er reguleringen klar og kan fremmes som planforslag. Kyststien skal gå uavbrutt langs vannkanten.

– Det er viktig for oss at det ikke skulle bli et brudd i kyststien, og at den ikke ble lagt for nær E18, hvor brukerne ville bli svært utsatt for støy og forurensing, sier Marcussen.

Saken fortsetter under bildet

LANGS VANNKANTEN: Grønn markert rute viser at kyststien fra Maxbo og videre forbi Oslo Kajakklubb, skal følge vannkanten hele veien. Skisse: Plan- og bygningsetaten

En stor dag

Kjetil Johannessen som er nestleder i landets største friluftsråd, Oslofjordens Friluftsråd, har en bra dag på jobben.

- Vi vet hvor stor betydning en slik kyststi har for befolkningen. I 1993 startet vi med kyststien på Brunlanes, altså for 25 år siden. Det er en stor dag hver gang nye deler av kysten vår blir åpnet opp for allmennheten. Dette er som Marcussen sier en missing link for å forlenge kyststien inn i Bestumkilen. Alt i alt snakker vi nå om 60 mil med kyststi i langs Oslofjorden, sier Johannessen.

Se også: Oslofjordens Friluftsråd – For fjorden og friluftslivet siden 1933

-Jeg er henrykt. Dette er noe alle er glade for, sier en glad leder av Ullern MDG, Janne Schønheyder.

Styremedlem i Ullern MDG, Christian Hansson, stemmer i.

- Jeg er fra området og dette er noe vi har sett frem til i lang tid. Det er fantastisk å få knyttet kyststien sammen, sier Hansson.

- Tilgjengelighet er viktig. Det er MDG opptatt av. Å få nærhet til vannet er godt for både folkehelsen og velvære, sier Marcussen.

Johannessen peker også på at nærhet til vannet gir en psykologisk positiv gevinst.

- Det er bevist. Dette området som nå skal åpnes oppleves som privat. Det må det bli slutt på. Sjøfronten skal kunne oppleves av alle.

Finansiering?

Akersposten fulgte i mange år saken om kyststien fra Sollerudstranda og rundt odden, hvor det tok 15 år fra vedtatt regulering til fullføring.

- Følger det penger med for å følge opp planen?

- Det blir et budsjettspørsmål når reguleringsplanen er på plass. Behov for midler til gjennomføring av tiltakene spilles inn i forbindelse med den ordinære budsjettprosessen, sier Marcussen.

På påler

Den foreslåtte kyststien skiller seg fra tidligere tilrettelegging langs Bestumkilen og Frognerkilen ved at forslaget følger dagens kystlinje med minimale endringer og uten utfylling.

I byrådets forslag står det blant annet: Byrådet bemerker at det er lagt vekt på å finne gode løsninger i samarbeid med alle berørte aktører, blant annet er forslaget endret ved Oslo Kajakklubb og Bestumkilen Roklubb etter offentlig ettersyn. Videre vil naturmangfold ivaretas ved skånsom utførelse av tiltaket. Brygger i strandsonen skal utføres med bryggekonstruksjon på påler, og eventuell belysning skal tilpasses omgivelsene og ikke være til sjenanse mot sjøen og mot Mærradalsbekken. Reguleringsbestemmelsene sikrer stigningsforhold, og tillatelse til å avstenge turveien fysisk med bom for å hindre motorisert trafikk eller uønsket sykkeltrafikk. Byrådet merker seg at utvidelser av anleggene ikke medfører konflikt med eksisterende ferdsel til sjøs og vannsport.

Les også:

«Er det magiske trær på Smestad?»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...