ANNONSE
Annonse

«Jeg drømmer om kaffe, vaffel og festfotball»

ÅPNER: Denne herlige gjengen, her fra treningsleir på La Manga, mener at humør og samhold er viktig for laget. I år vil de veldig gjerne score mange flere mål enn de gjorde i fjor. Mandag klokken 15 er det serieåpning mot Urædd på Røabanen. Kommer du? Foto: Røa Media

Mandag tar jeg på meg regnjakke og drar på fotballkamp! Røa idrettslags andre store stolthet, Dynamite Girls, starter sesongen. De tar imot nyopprykkede Urædd å Røabanen, og det har jeg lyst til å få med meg!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 16:01

ANNONSE
Annonse

Av Fredrik Eckhoff
Redaktør og Røa-fan

Kvinnefotballen i Norge har alltid stått litt i skyggen. Selv ikke landslagets OL-gull i 2000 klarte å skape en varig entusiasme og interesse som nådde millioner av nordmenn, slik vi har sett for eksempel håndballdamer og fotballherrer har klart.

Her på Røa har vi de siste 20 årene hatt en meget godt fotballag som i nesten alle disse sesongene har kjempet helt i toppen. Laget har tatt utrolige fem seriegull og like mange cuptriumfer i disse årene.

Fredrik Eckhoff


Senest i fjor ble det bronsemedalje i serien på Røa, men likevel var det beskjedne 177 tilskuere i snitt hjemme på Røabanen. Det vil si, tilskuersnittet hadde vel antakelig vært litt høyere hvis ikke fem kampene hadde måttet bli flyttet til Ullernbanen på grunn av problemer med banedekket på Røabanen.

På de 22 ligakampene i fjor klarte Røa å kapre bronsemedaljene til tross for at de scorte bare 32 mål, altså 1,45 mål pr kamp. Til sammenlikning hadde de to andre medaljelagene, Lillestrøm (58) og Avaldsnes (60), nesten dobbelt så mange mål hver.

Så er det nettopp fremover på banen laget er styrket spesielt foran årets sesong. For eksempel har Therese Sessy Åsland kommet fra Klepp og har allerede vist at hun har en skuddfot som vi kan glede oss veldig til å se mer til når sesongen starter. Daglig leder i Røa Fotball Elite, Tom Inge Egedahl, har til og med sagt at hun har Nord-Europas råeste skuddfot, i hvert fall de hardeste skuddene. En ny attraksjon på Røabanen i 2016 altså!

– Vi skal score mer, kanskje dobbelt så mange mål som i fjor, sa trener Geir Nordby til Akersposten.no nylig. Han vil veldig gjerne at Dynamite Girls skal leve opp til navnet sitt, vise kraft fremover og underholde mer, spesielt hjemme på Røabanen.

Det syns jeg er en knakende god grunn til at laget skal trekke flere tilskuere enn de gjorde i fjor!

En annen god grunn er billettprisene. Det er rimelig å se toppfotball på Røabanen. Og skal du på kamp allerede mandag, bør du sterkt vurdere å kline til med sesongkort. Det koster bare 400 kroner for 11 hjemmekamper! Og velger du gullsesongkortet til 600 kroner, får du med både kaffe og vaffel på hver kamp.

Det er naturligvis alltid svært usikkert å snakke om festfotball og mange mål foran sesongåpningen. Trener Nordby har understreket at det alltid er usikkerhetsmomenter når man snakker om fotball i mars. Men jeg merker en offensiv tone rundt laget, og det liker jeg!

Jeg vet i hvert fall hva jeg skal investere i når jeg kommer til billettboden til første kamp. Det blir gullkort; festfotball, kaffe og vaffel! Jeg er helt sikker på at Dynamite Girls kommer til å gi meg valuta for pengene på Røabanen i år. Det skjer altså mandag 28. mars klokken 15, mot Urædd fra Porsgrunn. La oss vise det ferske Toppserie-laget at det ikke er noen spøk å komme til Røabanen!

Sees vi på tribunen, eller?

Her er Røa Dynamite Girls 2016:

Her er Dynamite girls 2016. Kommentarene under spillerne er hentet fra presentasjonen på facebook-siden til laget selv, der omtalen av spillerne har gått som en stafett gjennom laget:
1 Kirvil Schau Odden
12 Silje Vesterbekkmo
"Ballkontroll, overblikk, engasjement, konstruktive tilbakemeldinger, redninger av verdensklasse og lure pasningsfinter er kun noen av egenskapene som gjør Silje til tryggheten selv."

Forsvar:
2 Nathalie Utvik
3 Kristine Bjørdal Leine
«Når hun driver fremover i banen finnes det ikke en spiss i Norge som holder følge."
5 Nora Byom-Nilssen
"Politistudenten Nora er ei jente med mye latter og glede. Hun er smart, teknisk og pasningsikker."
8 Gunhild Kvaalen Herregården (kaptein)
"Hun har et godt blikk for spillet, god duellkraft og ikke minst et slepent venstreben. Gunhild er en sprudlende jente som skaper mye glede."
15 Hedda Strand Gardsjord
23 Isabel Bårdsgjære
"Hun har en bra duellstyrke, en strøken pasningsfot og god spilleforståelse."

Midtbane:
4 Line Hem
"Hem er et fotballvidunder. Hun har en ballkontroll som få, i tillegg til en utrolig løpskapasitet."
7 Caroline Hovland
17 Line Holter
18 Elen Botten
"Hun er den eneste i troppen som har spilt i Røadrakta i alle år, derfor er det ekstra stas at hun har tatt midtbanen til Røa med storm."
19 Kristin Carlsson
«...stadig sett midt i en flik-flak. Hennes gode dribleferdigheter og utrolige balanse er god å ha på midtbanen."
20 Inger Katrine Bjerke
24 Marita Holmen Iversen
"Hun er kanskje en av de som spiller med mest følelser, både i kamp og på trening. Og det ender som oftest med utallige meter nedlagt i løpet av en kamp."
29 Sunniva Skeie Wiencke
30 Gabrielle Lie
"Med sin ballkontroll, evne til å vinne ball og sin lekre pasningsfot kommer vi til å se mye av henne i tiden fremover."

Angrep:
9 Therese Sessy Åsland
"Therese har allerede vist seg frem med mange fine mål og assister i oppkjøringen. Hun er en spiller som alltid gir 110 % og hennes råskap og skuddfot lukter det svidd av."
10 Synne Skinnes Hansen
"Synne har spilt på Røa i 3 ,5 år, og er en veldig lovende spiller som allerede har spilt på aldersbestemte landslag siden j16."
11 Vilde Hasund
«97er-modellen kom til Røa høsten 2014, og har beriket laget med en dødelig venstrefot, dribleferdigheter på linje med Neymar."
16 Eline Johansen
25 Elisabeth Jeppesen
"Med sitt otroliga målsinne på planen står ofta Jeppe på rätt plats vid rätt tillfälle och hon är ständigt ett orosmoment för motståndaren.»

Flere nyheter om Røa Dynamite Girls:

Siste Røa-finpuss forstyrret av skader

Så billig er det å se disse jentene spille

Røa-dynamitt er fotball-Norges fremtid

ANNONSE
Annonse