Akersposten

Bekken blir 50 millioner dyrere

- Jeg blir helt matt

Illustrasjon av "nye" Mærradalsbekken gjennom Hoveseterdalen. Illustrasjon: Vann- og avløpsetaten

Det blir ikke billig å åpne bekken i Hovseterdalen. Nå er kostnadene økt fra 20 til 70 millioner kroner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2020 kl 08:54

HOVSETER: Motstandere av åpning av bekkeløpet i Hovseterdalen mente det var hårreisende å bruke 20 millioner kroner på å åpne opp Mærradalsbekken i dagen, i forbindelse med at det skal gjøres rehabilitering av vann- og avløpsledningene i dalen. Det har vært flere medvirkningsmøter, som igjen har bidratt til at bekken har blit dimensjonert og planlagt uavhengig av rehabiliteringen av ny rørledning. Så har også prislappen blitt deretter.

Se «Nye» Mærradalsbekken i 3D-versjon

Flere grunner

Akersposten spurte Vann- og avløpsetaten hva som var årsaken til kostnadsøkningen, i og med at prislappen tidligere lå på rundt 20 millioner kroner.

- Kostnadsøkningene fra 2015 skyldes en videre bearbeiding og optimalisering av prosjektet. Geotekniske undersøkelser har avdekket behov for sikring av bekken og dalen. Ivaretakelse av eksisterende aktiviteter og innspill fra brukermedvirkningen har også ført til en kostnadsøkning. Eksempelvis er det i forprosjektet økt antall broer, traseen til bekken er endret for å ivareta både stabilisering av grunn og biologisk mangfold, og innspill fra medvirkning om behov for benker og turstier er tatt med. Utover det har det vært en generell prisøkning innenfor bygg og anleggsbransjen i denne perioden, forklarer overingeniør i Vann- og avløpsetaten, Tharan Åse Fergus.

Vann- avløpsetaten skal igangsette rehabilitering av vann og avløpsledningene gjennom Hovseterdalen i 2021. Bekkeåpningsprosjektet skal vurderes i samråd med andre etater og Byråd for miljø og samferdsel (MOS) og vil eventuelt komme til gjennomføring i 2022.

Les også: Åpning av bekken i Hovseterdalen skapte temperatur

Utrolig provoserende

- Jeg blir helt matt, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Yngvar A. Husebye, når han får presentert prisøkningen.

- Vi ikke har fått nødvendig fortau ved Holmen skole eller lysregulering ved Slemdal skole for å beskytte skolebarna våre. Så må vi se at det planlegges en pyntebekk i 600 meters lengde, til en kostnad på 70 millioner kroner, som det store flertallet i nabolaget ikke vil ha. Det er utrolig provoserende, sier Husebye.

Han har lite håp om at byrådet vil lytte til bydelens synspunkter i saken.

- Jeg opplever i mange tilfeller at byrådet i liten grad lytter til de involverte bydelene og det synes jeg er trist. Likevel, her må fornuften bli gjeldende. Byrådet kan ikke banke igjennom denne saken og lempe kostnadene over på forbrukerne, som må betale dette gjennom vann- og avløpsavgiften. Det er i tilfelle en skandale i seg selv. Jeg kan ikke se at det er gjort en skikkelig kost/nytte-analyse av dette prosjektet, noe som er sterkt beklagelig, sier Husebye.

Les også:

– Dalen fungerer fantastisk godt som den gjør i dag

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...