Akersposten

Jefen vil være tegneseriesjefen

VARIERT: I Samfunnshus Vest satt Joachim «Jefen» Nilsen, Røa-gutt som har flyttet til Slemdal, og fikk mange og positive tilbakemeldinger på kunsten sin. Foto: Fredrik Eckhoff

Når Joachim "Jefen" Nilsen (26) er på jobb på Lysejordet skole, forsvinner han inn i kunstens verden – med en drøm om å leve av talentet sitt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2016 kl 16:04

RØA/LYSEJORDET/SLEMDAL: – En jente på 7-8 år kom bort og kikka flere ganger på bildene mine. Hun ville kjøpe et bilde av en teddybjørn jeg hadde tegnet, men moren sa nei. Jenta kom flere ganger bort til bordet mitt og kikka etter dette, sier Joachim Nilsen.

– Jeg spurte hva hun het og bestemte meg for å lage en fin liten tegning illustrert med hennes navn på. Da jeg ga henne tegningen, lyste hun opp og ga meg en kjempelang klem. Smilet hennes kommer jeg ikke til å glemme, og det er grunnen til at jeg elsker å tegne, sier kunstneren, som er vokst opp på Røa og bor på Slemdal.

Navnet var tatt

Til daglig er han å finne i jobben på Aktivitetsskolen på Lysejordet skole, der andreklassingene står i kø for å få tegnehjelp av Joachim.

MYE TUSJ: Et lite utvalg av fra Jefen Nilsen, der tusj er fremtredende.


Eller Jefen Nilsen, som han kaller seg i kunstner-sammenheng. Hvorfor navnet?

– Fordi navnet Joachim Nilsen er opptatt, smiler han og tenker naturligvis på Joachim «Jokke» Nielsen, den avdøde musikeren, hvis bror er en meget anerkjent tegneserietegner, Christopher Nielsen. Og nettopp tegneserier er noe av det «vår» Joachim liker aller best å sysle med.

– Jeg gjør masse forskjellig innen tegning og maling, men det jeg liker aller best, er å lage tegneseriestriper. For tre år siden startet jeg min egen tegneserieside på nett, hvor jeg siden da, ukentlig, har postet mine egne striper, sier han til Akersposten.no.

På tegneseriefestivaler

Han forteller om en sterkt voksende fanbase.

– Det er gøy å følge med på alle reaksjonene og kommentarene folk skriver til hvert bilde. I fjor ble jeg invitert til å stille ut mine tegninger på Raptus-festivalen i Bergen, og i sommer er jeg blitt invitert til Oslo Comic Expo for andre gang. Dette er flotte muligheter for meg til å møte nye mennesker med felles interesse i humor og i tegning, sier han.

Når vi ser utvalget han har med seg til salgsutstillingen på Røa, ser vi en enorm variasjon innen motiver, temaer, teknikker og materialer. Det er ingen tvil om at bakgrunnen hans fra kunststudier i Milano og Bergen har gjort ham svært allsidig.

Åpen for det meste

– Hva ønsker du å bruke kunsten din til i framtiden?

– Det er vanskelig å si hvor jeg er med min kunst i framtiden, men jeg jobber stadig med å utvikle min strek og utforske ulike stiler. Drømmen hadde jo selvfølgelig vært å leve av kunsten, men innenfor hvilket område er vanskelig å si ettersom jeg har så stor interesse for så mye forskjellig. Det kunne vært alt fra å jobbe på tattoo studio til å illustrere barnebøker. Jeg er åpen for det meste så lenge jeg får jobbe kreativt, sier han.

I mellomtiden trives han på Lysejordet skole, der han både for inspirasjon og inspirerer elever til å komme i kontakt med sin kreative side.

Han sier at han gjerne tar oppdrag, og kan nås på epost: jefen@hotmail.no.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:
]"Slik formes et Røa vi ønsker"

Der disse tre møtes, skapes magi

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...