ANNONSE
Annonse

- Jaggu finere her enn hjemme

ÅPNET: Inga Marte Thorkildsen, Raymond Johansen og Geir Lippestad sto for snorklippingen. Foto: Vidar Bakken

Hovseterhjemmet ble åpnet med brask og bram. Byrådsleder, byråder og Gardemusikken var blant dem som foretok den høytidelige åpningen av nye Hovseterhjemmet. Carl I Hagen har allerede bestilt plass.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2017 kl 15:07

ANNONSE
Annonse

HOVSETER: Foajeen på Hovseterhjemmet var fylt av beboere og gjester som var kommet for å feire åpningen av det nye sykehjemmet. Daglig leder Inger Johanne Walstad ønsket velkommen.

Glad for navnet Hovseterhjemmet

Byrådsleder Raymond Johansen (A) var første taler, som talte varmt om det nye bygget og hvor viktig det var med godt innhold og tilbud til de eldre.

Eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) var stolt over hva byen hadde fått til og hun var glad for at bydelen hadde snudd når det gjaldt navnevalget. Det dreide seg om striden rundt det tidligere vedtaket om at sykehjemmet skulle hete Røahjemmet. Hun takket blant andre bydelsleder Lars Asbjørn Hanssen (H) og bydelsdirektør Elisabet Vennevold for arbeidet med Hovsetersatsningen.

- Jeg er glad for at det ble Hovseterhjemmet, særlig fordi det står jo Hovseterhjemmet på grunnsteinen som jeg la ned for en tid tilbake. Det fine ved det er at etter at sykehjemmet fikk navnet sitt tilbake, stiller gutter og jenter fra Hovseter opp som frivillige på sykehjemmet. Det skaper vennskap på tvers av generasjonene, sa Thorkildsen.

Les også: Har fått nytt navn - igjen!

Lippestad begeistret

Hun fortalte også om han hun hadde testet sykehjemmets nye el-sykkel med opplæring fra representanter for Vestre Aker frivilligsentral, hvor hun hadde tatt med seg sin egen mormor rundt i byen.

-Ta godt vare på hverandre, avsluttet byråden.

OVERRASKELSE: Gardemusikken stilte mann- og kvinnesterkt opp og sto for underholdningen utendørs. Foto: Vidar Bakken

Enda en byråd var begeistret for det nye sykehjemmet

- Det er jaggu finere her enn hjemme.

Det var byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad (A) som i sin tale uttalte disse ordene etter å ha vært på omvisning på Hovseterhjemmet. Han takket på vegne av Omsorgsbygg og kunne fortelle at bygget var reist innenfor tidsfristen og til og med noe under budsjett.

250 000 arbeidstimer

Etter snorklipping av byrådsrepresentantene, måtte alle ut på plassen foran sykehjemmet. Der kom overraskelsen med Gardemusikken på vei opp mot sykehjemmet med blant annet Norge i rødt, hvitt og blått og Gammel jegermarsj på reportoaret.

Inga Marte Torkildsen snakket med beboere på sykehjemmet og beboer Brita Johansen uttrykte stor begeistring for det nye sykehjemmet.

- Det er veldig fint her og så har den en flott takterrasse, sier Johansen, før hun gir byråden en god klem.

TRIVES: Brita Johansen trives på det nye sykehjemmet og gir Inga Marte Thorkildsen en god klem. Foto: Vidar Bakken

Administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen, fortalte at 350 mennesker hadde vært med å reise bygget og totalt hadde cirka 250 000 arbeidstimer gått med. På vegne av Omsorgsbygg overrakte han også sykehjemmet en ny elsykkel.

Stolt av ungdommen

Det var en rekke talere og gaveoverrekkelser fra blant andre Unicare og Sykehjemetaten. Musikalsk innslag ved kantor Ådne Svalastog, Voksen kirke

Bydelsleder Lars Asbjørn Hanssen (H) understreket viktigheten av det å se hverandre og han var stolt av ungdommen på Hovseter som stiller opp for sykehjemmet.

- Ambisjonen må være at dette hjemmet ikke bare skal være et flott signalbygg for Hovseter og Vestre Aker, men at vi sammen greier å skape Hovseterhjemmet til den beste institusjon en pasient kan komme til. Først da blir dette ikke bare et signalbygg, men et fyrtårn som viser vei for andre, avsluttet Hanssen.

- Mitt hjemmeområde

Ved slutten av arrangementet treffer Akersposten Carl I. Hagen, som virkelig er på hjemmebane.

-Jeg har «bestilt» plass på Hovseterhjemmet, selv om det er en stund til jeg havner her. Fra takterrassen kan jeg se ned på Snippen barnehage, som var min barnehage. 200 meter bak her lå løkka som jeg spilte fotball på. Jeg gikk på Huseby skole og Persbråten. Min mor var også på Hovseterhjemmet til det siste. Dette er mitt hjemmeområde, sier Hagen, som er i samtale med Bjørg Einbu.

Hun har med seg hunden Doffen og ikke uten grunn.

- Doffen er besøkshund, forklarer Einbu.

Det er liten tvil om at engasjementet rundt Hovseterhjemmet allerede er stort.

BESØKSVENN: Doffen sitter på fanget til Bjørg Einbu og blir klødd på magen av en potensiell beboer, Carl I. Hagen. Foto: Vidar Bakken

Hovseterhjemmet, som driftes av Unicare, har 163 langtidsplasser fordelt på 7 etasjer, pluss et dagsenter i 8. etasje. Dette er det tredje sykehjemmet som åpner i Oslo i 2017. Innen 2025 skal Oslo kommune fornye 2 500 plasser i langtidshjem og helsehus i Oslo.

Akersposten kommer tilbake med ny sak med presentasjon av Hovseterhjemmet.

Les også:

Hvorfor ble Oslo beste sykehjem lagt ned?

Bli med inn i Oslo fineste

Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

Åpningen av Ullerntunet

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse