Akersposten

«Ja til filming av muntlig eksamen»

Fra v: Johan N. Hertzberg (Frp) og Adrian Smith Stenberg (Frp).

Osloelever må få en reell klagemulighet for muntlige eksamener, mener Johan N. Hertzberg (Frp) og Adrian Smith Stenberg (Frp).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2019 kl 09:25

I dag har skoleelever som går opp til muntlig eksamen i Oslo, ingen reell mulighet for å klage på den fastsatte karakteren. Dette i kontrast til de skriftlige eksamenene, hvor elever kan klage og få en ny vurdering. Oslo FrP ønsker derfor å innføre filming av muntlige eksamener, slik at det blir likebehandling mellom eksamensformene.

Eksamenene på videregående er av stor betydning for den fremtidige karrieren. Det er karakterene som avgjør hvorvidt elevene kommer inn på høyere utdanning. En dårlig karakter kan bety forskjellen på om drømmen om å bli sykepleier, lærer eller jurist går i oppfyllelse eller ei.

Det er derfor av avgjørende betydning at eksamenene som avlegges på videregående blir vurdert korrekt. En feilaktig vurdering fra sensor kan ødelegge studiedrømmen. For skriftlige eksamener har elevene full klagemulighet for å sjekke om sensors vurdering er riktig. For muntlige eksamener har man det ikke. Denne forskjellsbehandlingen er urimelig.

Om Osloskolen gir elever tilbud om filming av muntlige eksamener vil denne forskjellsbehandlingen ikke lenger være et problem. Slik kan elever klage på muntlige eksamener og få etterprøvd at riktig karakter er satt, enten opp eller ned.

Enkelte kan innvende at elevers personvern utelukker filming av muntlig eksamen. Dette kan enkelt løses gjennom samtykke. De elever som ønsker muligheten til å få reell klageadgang skal få dette, de som ikke ønsker kan slippe. Det sentrale er valgfriheten.

Det er imidlertid dypt problematisk at byrådet er mer opptatt av å utrede alternativer til fritt skolevalg enn å styrke elevers rettigheter når det kommer til muntlige eksamener. Oslo FrP setter elevers valgfrihet i fokus, og sier ja til filming av muntlige eksamener.

Johan N. Hertzberg
Frp, 6. kandidat til bystyret

Adrian Smith Stenberg
medlemsansvarlig Oslo Frp

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...