Akersposten

Inviterer til dialog med Selvaag

VIL HA DIALOG: Byråd Hanna E. Marcussen vil møte Selvaag for å diskutere bruken av Kikkutkollen. Foto: Vidar Bakken

Selvaag har stengt av Kikkutkollen og sier at manglende dialog med Oslo kommune/byrådet om fremtidig bruk av det private området er årsaken. Nå svarer byrådet at de ønsker dialog.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2020 kl 13:31

EKELY/HOFF: Det startet med at Margrethe Geelmuyden (V) kom med skarp kritkk mot Selvaag som hadde stengt av Kikkutkollen, som er et mye benyttet friområde. Området er eid av Selvaag.

Les saken: - Unødvendig og hensynsløst av Selvaag

Selvaag kontret med at Kikkutkollen på Hoff forblir avstengt så lenge Oslo kommune ikke vil gå i konstruktiv dialog med Selvaag-selskapet.

- Vi har siden 2018 forsøkt å få til en dialog med Oslo kommune om fremtidig bruk av vår tomt på Kikkut. Det har dessverre vist seg å være umulig å få til en slik dialog. Dersom Oslo kommune ønsker å benytte vår eiendom som offentlig park, bør de enten erverve den eller inngå en avtale om bruk, sa blant annet Olav Selvaag til Akersposten.

Les saken: - Det er byrådet som sitter med nøkkelen

Akersposten stilte byrådet følgende spørsmål:

Kikkutkollen er avstengt for publikum. Olav Selvaag sier at Oslo kommune/byrådsavdelingen må gå i dialog med Selvaag-gruppen for å finne en snarlig løsning for det avstengte området. Vil byrådsavdelingen opprette dialog med Selvaag-gruppen, og hvorfor er ikke denne dialogen eventuelt opprettet på et tidligere tidspunkt?

Det er byrådsavdeling for byutvikling ved byråd Hanna E. Marcussen (MDG)som har svart ut spørsmålet.

- Vi har vært i dialog med Selvaag-gruppen om denne saken tidligere. Vi har informert dem om at en avgjørelse om kjøp av eiendommen vil skje så snart bystyret har vedtatt ny regulering for tomta. Inntil da er det Selvaag som har ansvaret for tomta og nødvendig sikring. De har fått frist til 1 juni med å gjennomføre nødvendige sikringsarbeider, og det regner vi med at de følger opp, sier Marcussen.

På spørsmål om når en regulering av tomten vil komme til politisk behandling, svarer byrådsavdelingen: Kikutkollen inngår som en del av Plan- og bygningsetatens pågående arbeid med revidert kommuneplan.

- Dette er et mye brukt rekreasjonsområde for folk på Skøyen og det er viktig at det meste av området gjenåpnes så raskt som mulig. Vi tar gjerne et møte med Selvaag for å diskutere hvordan området kan legges til rette for lokalbefolkningen, avslutter Marcussen.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...