ANNONSE
Annonse
Akersposten

Inviterer til dialog med Selvaag

VIL HA DIALOG: Byråd Hanna E. Marcussen vil møte Selvaag for å diskutere bruken av Kikkutkollen. Foto: Vidar Bakken

Selvaag har stengt av Kikkutkollen og sier at manglende dialog med Oslo kommune/byrådet om fremtidig bruk av det private området er årsaken. Nå svarer byrådet at de ønsker dialog.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2020 kl 13:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

EKELY/HOFF: Det startet med at Margrethe Geelmuyden (V) kom med skarp kritkk mot Selvaag som hadde stengt av Kikkutkollen, som er et mye benyttet friområde. Området er eid av Selvaag.

Les saken: - Unødvendig og hensynsløst av Selvaag

Selvaag kontret med at Kikkutkollen på Hoff forblir avstengt så lenge Oslo kommune ikke vil gå i konstruktiv dialog med Selvaag-selskapet.

- Vi har siden 2018 forsøkt å få til en dialog med Oslo kommune om fremtidig bruk av vår tomt på Kikkut. Det har dessverre vist seg å være umulig å få til en slik dialog. Dersom Oslo kommune ønsker å benytte vår eiendom som offentlig park, bør de enten erverve den eller inngå en avtale om bruk, sa blant annet Olav Selvaag til Akersposten.

Les saken: - Det er byrådet som sitter med nøkkelen

Akersposten stilte byrådet følgende spørsmål:

Kikkutkollen er avstengt for publikum. Olav Selvaag sier at Oslo kommune/byrådsavdelingen må gå i dialog med Selvaag-gruppen for å finne en snarlig løsning for det avstengte området. Vil byrådsavdelingen opprette dialog med Selvaag-gruppen, og hvorfor er ikke denne dialogen eventuelt opprettet på et tidligere tidspunkt?

Det er byrådsavdeling for byutvikling ved byråd Hanna E. Marcussen (MDG)som har svart ut spørsmålet.

- Vi har vært i dialog med Selvaag-gruppen om denne saken tidligere. Vi har informert dem om at en avgjørelse om kjøp av eiendommen vil skje så snart bystyret har vedtatt ny regulering for tomta. Inntil da er det Selvaag som har ansvaret for tomta og nødvendig sikring. De har fått frist til 1 juni med å gjennomføre nødvendige sikringsarbeider, og det regner vi med at de følger opp, sier Marcussen.

På spørsmål om når en regulering av tomten vil komme til politisk behandling, svarer byrådsavdelingen: Kikutkollen inngår som en del av Plan- og bygningsetatens pågående arbeid med revidert kommuneplan.

- Dette er et mye brukt rekreasjonsområde for folk på Skøyen og det er viktig at det meste av området gjenåpnes så raskt som mulig. Vi tar gjerne et møte med Selvaag for å diskutere hvordan området kan legges til rette for lokalbefolkningen, avslutter Marcussen.

Følg Akersposten på Facebook