Akersposten

Ingen tvil, nå er det jul på Hovseter!

Drivkreftene i samarbeidet, Marte Otterholm Ødegård fra Familiesenteret og Aril Dahl fra Lions er midt i bildet. Med seg har de Elin, Irasj, Manisha, Eric og Steinar fra senteret og Fredrik, Torger, Sverre og Olav + noen av barna som koste seg denne kvelden.

Det var ingen tvil om hva de spente barna ventet på, da julenissen kom innom Hovseter på en forhåndsvisitt denne uken. Køen ble lang da julegavene skulle deles ut.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2019 kl 10:25

HOVSETER: Det var mer farlig, glatt is enn snø, men det var kaldt. Med frost i skjegget og sekken full av pakker ble nissen kveldens mest populære gjest.

Det var Familiesenteret som inviterte, og med seg hadde de medlemmer av Slemdal Lions som gode hjelpere.

– Vi i Slemdal Lions har sammen med Lions Oslo VBU har hatt et godt samarbeid med bydel Vestre Aker og Familiesenteret i mange år, forteller Aril Dahl, som representerte klubbene.

Etter et fakkeltog og tenning av julegranen ble det servert julegløgg, solbærtoddy og kaffe til alle som ville ha, mens velkjent julemusikk fra høyttalerne forsterket stemningen. Julekaker og marsipan sto også på menyen denne kvelden.

Alt dette skjedde før julenissen kom og viste sitt storsinn med gaver til alle av den yngre generasjon. Ingen kan være i tvil, det er jul på Hovseter nå!

Lions-samarbeidet

Da vi ber Aril Dahl si litt mer om samarbeidet mellom Lions-klubbene og bydel Vestre Aker og Familiesenteret har han mye å fortelle;

– Ja, vi har arrangert flere turer, både dagsturer og overnattingsturer, for barn i bydelen med vekt på barn og unge fra Hovseter området. Det har vært turer til dyreparken i Kristiansand, besøkt dyrene på Langedrag, bjørneparken i Hallingdal, Tusenfryd, trampoline park, Eventyrfabrikken, Oscarsborg, Skeikampen, juletrefester, uteaktiviteter ved Skullerudstua og i Nordmarka.

– Videre har vi vært med å finansiert svømmeopplæring og ski kurs. Ved de fleste arrangement er også foreldre med, Alle aktiviteter og turer blir betalt av Lions VBU , Frivillige Lions medlemmer stiller opp som ledere på alle aktiviteter og turer, forteller Aril Dahl.

Juleaften på Hovstua

Ikke alle har noen å være sammen med i julen. Det har Vestre Aker frivillighetssentral gjort noe med.

– Det begynte i det små med 10-15 personer til julemiddag, men det vokste seg raskt til 50-60 personer, forteller Ole Ramstad. Sammen med kona har han engasjert seg i dette hvert år siden 2006.

Julaften er Hovstua på Hovseter pyntet til fest i ordets rette forstand. Hit kommer barn, unge, voksne - og godt voksne pensjonister som ikke vil sitte alene, men søker et fellesskap med andre.

Festen begynner klokken 16 med musikk, sang og god julemat av alle slag. Det er også vegetar- og Halal for de som foretrekker det. Det serveres alkoholfrie drikker.

Mye på grunn av de gode samarbeidspartnerne er julaften på Hovstua helt gratis.

Ekteparet Ramstad er to av flere som stiller opp frivillig for å lage en hyggelig kveld. Til sammen har de blitt en gjeng på 7-8 personer. Slemdal Lions har gitt en pengegave slik at alle som kommer, med sikkerhet, får hver sin julegave.

Vil du – eller noen du kjenner være med? Da ringer du til Kjell Leven som er daglig leder i Frivillighetssentralen på Hovseter, på telefon 23 47 61 18.

Det er også er mulig å bli kjørt til og fra av Frivillighetsbussen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...