Akersposten

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

IKKE LENGER AKTUELT: Carl Oscar Pedersen forteller at bygget som bydelen har brukt ressurser på for å klargjøre til mindreårige flyktninger, ikke lenger er aktuelt. Foto: Vidar Bakken

I løpet av 2017 skulle det kommunale bygget på Montebello stå ferdig for å huse 23 mindreårige flyktninger. Det blir det ikke noe av.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2016 kl 22:04

MONTEBELLO: Den tidligere akuttinstitusjonen for rusavhengige på Montebello skulle huse 23 mindreårige flyktniger, som var en "kvote" bydelene Ullern og Vestre Aker ble tildelt. I samarbeid med Boligbygg ble det satt i gang en prosess for å gjøre det nedslitte bygget beboelig. Nå har kontrabeskjeden kommet.

Les også: Unge flyktninger til Montebello

Flyktningestrømmen stoppet opp

- Bydel Ullern fikk tidligere i år pålegg om å bosette mindreårige flyktninger mellom 15-19 år. For å imøtekomme det behovet ble det bestemt at Montebello Terrasse 15, som er i kommunens eie, skulle bygges om for dette formålet. Denne uken fikk bydelen beskjed fra sentralt hold at det ikke lenger var behov. Flyktningestrømmen var nærmest stoppet opp. Bydel Ullern har derfor bedt Boligbygg, som er kommunens formelle eier av bygget, om å skrinlegge planene for ombygging til flyktningeboliger til mindreårige, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen

Les også: Flyktninger eller funksjonshemmede?

Stort behov for boliger til flyktninger

Hva som vil skje videre med bygget i Montebello terrasse er uavklart. Tidligere hadde en foreldregruppe med funksjonshemmede barn fått signal om at de kunne få kjøpe bygget av kommune, for å bygge det om til boliger for barna.

- Det som imidlertid er klart, er at bydelen fortsatt har stort behov for boliger til flyktninger, som er innvilget opphold og som skal bosettes i bydelen. Om Montebello terrasse da er aktuell for dette formålet er ikke avgjort, men uansett må bydelen skaffe nærmere 40 boliger så raskt som mulig. Gjerne fordelt på ulike steder i etablerte områder i bydelen, slik at integreringen i samfunnet kan starte på en helt naturlig og god måte, sier Pedersen.

Les også: Funksjonshemmede i Ullern mistet planlagte boliger

Oppfordrer til å bidra

Han mener at bydelens innbyggere kan bidra med å skaffe boliger.

- Jeg oppfordrer folk i bydelen å komme med forslag til boliger, ikke bare som kjøpsobjekter men også til utleie. Alle typer boliger er interssante, om det er til barnefamilier eller til enslige, sier bydelslederen.

Les også:

Bydel Ullern får to millioner i forelegg på grunn av omsorgssvikt

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...