Akersposten

- Blir provosert og forbannet

NESTEN OPPE: Men det er fremdeles en vei å gå før bommen som Oscar Husebye og Anita Leirvik North holder blir fjernet. Foto: Vidar Bakken

Spørsmålet er om nye vedtak og forslag til åpning av Svenstuveien, vil påvirke byutviklingsbyråd Arild Hermstad til å foreta en avgjørende bestilling.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2020 kl 08:26

MIDTSTUEN: Det er liten grunn til å repetere de ulike grunnene til at Svenstuveien fortsattt er stengt med bom, selv om både bydelsutvalget (BU) i Vestre Aker og bystyret har vedtatt at den skal åpnes. Nå har BU igjen vedtatt at bommen skal åpnes uten videre utsettelser. Det skjedde under bydelsutvalgets møte i forrige uke.

Ikke en hvilepute

BU vedtok før sommeren at de ønsket åpning av bommen uten ytterligere utsettelser, men ikke lenger ønsket en prøveordning med enveiskjøring. Bymiljøetaten (BYM) hadde sterkt frarådet en slik løsning, som forøvrig var mangelfullt fundert fra etatens side. Frarådingen kom i forbindelse med at etaten ba om en ny uttalelse om prøveordning med enveiskjøring, som BU tidligere hadde bedt om og vedtatt.

Les sakene:

«Ingen åpning av bomveien»

Bom bom fast

Nå ville politikerne understreke at det forrige vedtaket ikke skulle være en hvilepute for BYM, det vil si vente med å fjerne bommen til planene om fortau i Svenstuveien kom på plass, tidligst i løpet av 2021.

Bydelsutvalget vedtok følgende 3. september:

Vestre Aker bydelsutvalg ønsker å klargjøre sin tidligere uttalelse vedrørende åpning av bommen i Svenstuveien. Både Vestre Aker bydelsutvalg og Oslo Bystyre har vært klare på at bommen må åpnes uten videre utsettelser.

Bydelsutvalgets merknader om at det ikke er ønskelig med enveiskjøring ved åpning av bom, må ikke benyttes som grunnlag for ytterligere utsettelse.

Gjennomkjøring forbudt

Det som ikke ble en del av vedtaket var et forslag om å sette et skilt med gjennomkjøring forbudt i bunnen av Svenstuveien og fjerning av bommen, slik at Svenstuveien i prinsippet ville bli enveiskjørt, hvor all trafikk fra oversiden ville bli sluset ned gjennom Svenstuveien. Samtidig som beboerne fikk fri tilgang til sine boliger fra nedsiden.

MIDLERTIDIG LØSNING?: Før vinteren setter inn, kan "gjennomkjøring forbudt" nederst i bakken med fjerning av bom i øvre del være en løsning? Google Maps

Følte seg presset

Akersposten møtte Høyres nye gruppeleder, Anita Leirvik North og ny leder av Vestre Aker byutvikling-, miljø-, samferdsel- og idrettskomite, Oscar Husebye (H).

- Vi er i likhet med Bymiljøetaten opptatt av trafikksikkerhet, men det at vi gikk vekk fra en prøveordning med åpen bom og enveiskjøring i området som byrådet hadde bestilt, skal ikke på noen måte være til hinder for at etat og byråd igangsetter åpning av bommen, sier Leirvik North.

- Hensikten bak vedtaket før sommeren var på ingen måte et vedtak som skulle stoppe bydelsutvalgets klare ønske om å få åpnet denne bommen, sier Husebye.

- I og med at Bymiljøetaten advarte så sterkt mot prøveordningen med enveiskjøring, fordi det ifølge etaten vil forverre skolebarnas trafikksikkerhet, så følte vi at ikke kunne ta det ansvaret å presse gjennom prøveordningen. Vi følte at ansvaret for barnas trafikksikkerhet ble skjøvet over på oss, sier Leirvik North.

Blir provosert

- Etaten kan ikke støtte seg på vårt forrige vedtak, men komme opp med andre løsninger inntil fortau er på plass. Umiddelbar åpning av bommen i Svenstuveien og oppfølging av Bymiljøetaten vil være en hovedsak for meg og BMSI-komtiéen. Også i Høyres miljø- og samferdselsfraksjon på Rådhuset skal jeg gjøre mitt for at vi får åpnet bommen uten videre utsettelse, sier Husebye.

- I denne situasjonen føler vi at etaten fraskriver seg ansvar og ikke imøtekommer vårt ønske om å åpne bommen. Jeg blir provosert og forbannet over etatens holdning, som hele tiden peker på løsninger som både bydelsutvalg og bystyre har sagt nei til. Hvorfor blir vi ikke presentert andre løsninger som kan sikre barna bedre, nå som vinteren nærmer seg, sier Leirvik North.

Da er det spørsmål om Bymiljøetaten og byutviklingsbyråd Arild Hermstad (MDG) vil vurdere et skilt med gjennomkjøring forbudt i bunnen av Svenstuveien og med åpen bom. Noen fartshumper i tillegg, kan også bidra til skolebarnas sikkerhet.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...