ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Ingen eldre skal trenge å sitte alene på julaften

Byråd Tone Tellevik Dahl. Arkivfoto

– Ingen eldre skal trenge å sitte alene på julaften. I Oslo åpner både kommunen og frivillige organisasjoner døren for de som vil feire sammen med andre. I tillegg er det flere muligheter for eldre som er spreke til beins og vil hjelpe til på alternative julefeiringer, sier eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.12.2018 kl 11:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Rundt tre av ti over 80 år oppgir at de er ensomme i en undersøkelse gjennomført av Statistisk sentralbyrå. Det skriver byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid i en pressemelding lille julaften.

– Jul skal være glede og sterke tradisjoner. Men for mange betyr også julen ensomhet og savn, og unge og eldre rammes ofte hardest, sier Tellevik Dahl.

Det er fortsatt mulig å melde seg på julaftenarrangementer eller bare møte opp for de som ikke har noen å feire jul med. Flere av arrangementet i Oslo er spesielt rettet mot eldre, men også ungdom. Det er også mulig å bidra som frivillig for organisasjoner som arrangerer jul for bostedsløse, rusmisbrukere og andre som faller utenfor en tradisjonell feiring.

Akersposten har tidligere skrevet om et av disse arrangementene, julaftenmiddagen på Hovstua på Hovseter.

– Oslo skal være en varm og inkluderende by. Det er flott å høre om Oslo-folk som holder kontakten med bekjente de vet har det vanskelig i julen eller inviterer inn en ekstra person til julefeiring. Lite kan bety veldig mye for de som opplever ensomhet, sier byråden.

Julaften på Vestre Aker frivillighetssentral (Hovstua)

Oslo kommune ved Bydel Vestre Aker dekker opp til julefeiring med langbord, porselenstallerkener, stetteglass, store kandelabre, flotte julestjerner, juletre, gløgg, ribbe og trekkspillmusikk. Ta kontakt med arrangørene på telefon 23 47 61 18.

Julaften på Manglerud gård

Oslo kommune ved Bydel Østensjø arrangerer tradisjonell julefeiring på Manglerud gård. Det serveres julemat og det blir underholdning, julesanger og gang rundt juletreet. Alle gjester får tilbud om gratis skyss til og fra arrangementet. Ta kontakt med arrangørene på telefon 990 15 815 eller 95939027.

Internasjonal julaften på Raven Romsås

Oslo kommune ved Bydel Grorud arrangerer julaften for barn, unge og familier. Det blir også servering av norsk julemat og internasjonale retter. Ta kontakt med arrangørene på telefon 986 75 114 eller e-post jul@aktivgrorud.no.

Julaften på Uranienborg

Uranienborg menighet arrangerer julaften i Majorstuveien 8. Julemiddagen er fulltegnet, men fra kl. 21.00 er det åpent hus med kaffe, kaker og juletregang. Det er bare å møte opp.

Frivillig?

Alternativ Jul (www.alternativjul), Kirkenes bymisjon og Frelsesarmeen søker frivillige til sine julaftenarrangementer for rusmisbrukere, bostedsløse og andre som faller utenfor en tradisjonell julefeiring.

LES OGSÅ: Inviterer til helt spesiell julaften for 17. gang