Akersposten

Ingen av dem ønsket egentlig å komme hit, men de klager ikke!

Fra v: Anita Hollund Pedersen (25), Bjørnar Pedersen (35), Maria Hopland (26), Dorothea Hollum Pedersen (2) og Eirik Wathne Skimmeland (27) på Bogstad Camping denne korona-sommeren. Foto: Kamilla Aabel

– Jeg synes det er artig. Det er første gang vi er her, sier Victoria Vasslag. Det har vært en stor økning i forhåndsbookinger og norske gjester på Bogstad Camping denne sommeren. Flere tenker kreativt og har endret planene sine for sommeren.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.07.2020 kl 11:04

BOGSTAD: – Vi skulle egentlig til Sverige, men på grunn av korona så ble det ikke noe av, forteller Briam Melum (11) og Viktoria Vasslag (9) som har reist med familien helt fra Bjugn i Ørland kommune til Bogstad på Oslo- og campingferie.

Tradisjonen tro reiste familiene sammen til Örebro i Sverige hvert år. En tur til Sardinia var også planlagt. Men ettersom det ikke gikk etter planen, ble det Oslo-tur.

– Det har vært fint å komme her. Vi har grillet, lekt på lekeplassen, kjørt på sparkesykler, badet og spist mat på restaurant, forteller Melum og Vasslag som gleder seg til resten av sommeren.

Tar ikke igjen det tapte

På grunn av korona-pandemien har mange familier lagt om planene sine. Dette har ført til en enorm økning av nordmenn på camping, men økningen kan ikke helt erstatte mangelen av utenlandske turister, ifølge plassjef på Bogstad Camping, Kjell Veddegjerde (62).

– Vanligvis er halvparten fra utlandet, det er det ikke her nå, helt sikkert! Fra mai og ut til skoleferien er det stort sett utenlandske som vanligvis kommer og camper hos oss.

– Vi får ikke tatt igjen det tapte, det er en klar nedgang på grunn av perioden vi er i, sier Veddegjerde.

(Saken fortsetter under bildet.)

Daglig leder Kjell Veddegjerde på Bogstad Camping forteller om en helt annerledes sommer. Foto: Kamilla Aabel

På vanlige sommere renner det inn med reisende fra Tyskland og Nederland.

– Nå er det ingen tyskere her, og det er kun én familie fra Nederland, sier han.

Etter å ha jobbet på Bogstad Camping i 35 år, forteller Veddegjerde om en markant nedgang, men at forhåndsbookinger har skutt fart.

– På campingplassen har vi egentlig lite booking, men i år har flere og flere booket på forhånd, sier campingsjefen, og han tror noe av grunnen er at det er fullt på flere campingplasser og folk vil sikre seg plass.

Fra Portugal til Bogstad

En familie fra Haugesund hadde lagt store planer, men disse ble det ikke noe av.

– Det er restriksjoner og innskrenkinger på hvor man kan reise, så da måtte vi tenke kreativt. Det resulterte i en norgesferie. Vi hadde planlagt å reise til Portugal, men heldigvis hadde vi ikke bestilt noe. Så da ble det campingtur, sier Anita Hollund Pedersen (25) mens mannen hennes Bjørnar Pedersen (35) koker kaffe på primusen.

– Vi kommer helt fra Haugesund og hit til Oslo, men vi har vært på en rundtur. Nå fikk vi besøk av venner som bor her i området. Vi har også bodd i Oslo i fem år, men det er første gang vi er her, forteller Hollum-Pedersen mens datteren løper rundt og koser seg på plenen.

– Hva er det beste med campinglivet?

– Det å campe er med på å skape minner med familien. Det er veldig fint å reise med barn. De har mye frihet og kan springe rundt på lekeplassen, mens folk er veldig imøtekommende. Her snakker vi alltid med mye folk, sier Hollund-Pedersen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Runar og Joakim Jeremiassen. Foto: Kamilla Aabel

Uteliv

En rutinert campingfamilie fra Rogaland er enig i Hollund-Pedersens uttalelse. Runar Jeremiassen (17) fra Varhaug synes campinglivet er beroligende.

– Man er ikke bare inne i huset og gjør minimalt. På camping er man ute. Det fineste med campinglivet er at man kan være på lekeplassene og at man kan sykle rundt i byen for å utforske, sier Jeremiassen mens han sitter med sin far Joakim Jeremiassen (44) utenfor campingvognen. Faren forteller om en reise som ble endret.

– Vi har reist gjennom Lyngdal og Kragerø før vi kom hit. Planen var å reise til Vestlandet, men det er meldt mye regn, så da dro vi hit. Normalt sett drar vi til Danmark om sommeren, men i år ble det Norge. Det er første gang vi er her, og det ser veldig greit ut her etter en times tid, sier Joakim og ler mens han ser seg fornøyd rundt.

(Saken fortsetter under bildet.)

Fra v: Sander Løveng (12), Henriette Valen (11), Pernille Valen (13), Hannah Løveng Johansen (13) og Eskil Løveng (9) er fornøyde med campingferie! Foto: Kamilla Aabel

Godt med en forandring

En gjeng som kommer trillende på ClassyWalk, forteller om en spontantur til campingferie i Oslo vest.

– Det var ikke planen at vi skulle hit, men til Sverige. Det var veldig spontant at vi kom til Bogstad. Vi dro til Hedmark til familien, så fant vi denne campingplassen, sier Hannah Løveng Johansen (13), som er glad for en forandring.

– Hvert år er vi på samme plass, så jeg synes det er bra og artig å få oppleve noe nytt, forteller Løveng-Johansen, imens barna er enige og smiler fornøyde.

Følg Akersposten på Facebook

Fra v: Eik Fremstad Langeset (1), Viktoria Vasslag (9), Briam Melum (11) syns campingferie i Oslo er helt ålreit! Foto: Kamilla Aabel

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...