Akersposten

«Ingen ambisjon er for høy for skolen vår»

Terje Bjøro. Arkivfoto

I disse dager har mer enn 60.000 sin aller første skoledag. Vårt ønske er at alle barn får den trygge og gode skolestarten som de fortjener.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2018 kl 11:42

Tankene går særlig til nyåpnede Holmen skole. Og vi tenker på tålmodige Slemdal som er midlertidig stasjonert og hvor barna busses. Bydel Vestre Aker har prøvd å få til adekvate sikringstiltak. Vi har fått gjennomslag for noe, men det tar tid dessverre å få på plass fortau, humper og lyskryss, en infrastruktur som burde være en selvfølge.

Når du sender den lille 6-åringen inn i et klasserom for første gang, begynner hun eller han på den viktigste delen av livet sitt. Det er ingenting utenom den nærmeste familien som kommer til å påvirke barnets liv mer enn det barnet selv opplever på skolen. Dette er grunnen til at Venstre satser på kraftig på videreutdanning av lærere, og på flere lærere i skolen. Det går nesten ikke an å overvurdere lærerens betydning for elevenes skolehverdag og fremtid. Barn som ikke trives, lærer ikke, og de som går glipp av læring tidlig, har vanskeligere for å ta det igjen senere.

En av de største utfordringene den norske skolen står overfor, er at vi trenger enda flere kvalifiserte lærere. Derfor er det gledelig at det denne høsten var rekordmange søkere til lærerutdanningene. Sammen har vi en jobb å gjøre for at læreryrket skal bli attraktivt for enda flere. I tillegg trenger vi å styrke skolene med en enda bedre skolehelsetjeneste, og vi må finne bedre løsninger for å gi læreren mer tid til hver enkelt elev.

Det er ikke enkelt å lage en skole som er god for absolutt alle. For Venstre er det likevel helt utenkelig å ha et mål som er noe lavere enn det. Det er ingen ambisjon som er for høy for skolen vår.

God skolestart!

Terje Bjøro
Venstre-politiker og skoleleder

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...